Blink 182: Do Prahy jsme se skutečně těšili

Vydáno 26.06.2012 | autor: redakce

Prague City Festival byl zrušen, Blink 182 nepřijedou. Smutná novinka pro fanoušky, kteří se na jejich koncert těšili už od loňska, kdy pro změnu turné zrušila kapela. Nyní se Blink 182 vyjádřili k celé situaci prostřednictvím profilu na Facebooku.

Blink 182: Do Prahy jsme se skutečně těšili Blink 182: Do Prahy jsme se skutečně těšili


blinkove"S lítostí musíme oznámit, že promotér Prague City Festivalu zrušil náš koncert. Snažili jsme se velmi tvrdě, aby se tato show uskutečnila, ale bohužel jsme byli neúspěšní," říkají členové kapely.

Blink 182 měli vystoupit už na loňském prvním ročníku Prague City Festivalu, tehdy ale sami odvolali celé turné. Fanoušci tak mohli použít vstupenky z loňska pro letošní ročník. Tentokrát byl ale zrušen celý festival ze strany pořadatele. Blink 182 vyjádřili zklamání, že do Prahy nepřijedou.

"Opravdu jsme se na pražský koncert těšili, obzvlášť proto, že jsme v tomhle městě nikdy předtím nehráli, a protože jsme četli příspěvky o nadšení fanoušků. Velice se omlouváme," pokračují Blink 182, kteří dále potvrzují, že ostatní ostatní anoncované koncerty z turné se uskuteční podle plánu. 

Poppunkové trio se také vyjadřuje k vrácení vstupenek. "Doporučujeme, abyste se co nejdříve obrátili na vašeho prodejce a žádali vrácení vstupného," vzkazují fanouškům. Zde se ale objevil problém. Ačkoliv pořadatel festivalu Borek Jiřík slíbil vrácení vstupného všem, kteří si již zakoupili lístky, situace nebude tak jednoduchá.

Zprostředkovatel vstupného síť Ticketportal se k problému vyjádřila v oficiálním prohlášení: "Prosím vezměte v této souvislosti na vědomí, že společnost Ticketportal prodej vstupenek pouze zprostředkovává a jedná při prodeji vstupenek jménem na účet pořadatele akce; v tomto případě tedy jménem a na účet společnosti PUNX NOT DEAD s.r.o. Společnost Ticketportal veškeré finanční prostředky, které od Vás za prodej vstupenek inkasovala, již dříve převedla společnosti PUNX NOT DEAD s.r.o. Vzhledem k tomu, že společnost PUNX NOT DEAD s.r.o. do dnešního dne finanční prostředky, ze kterých by bylo možné vstupné vracet, společnosti Ticketportal neposkytla, není společnost Ticketportal povinna, a bohužel není ani v jejích možnostech, vracení vstupného zajišťovat. Odpovědnost za vracení vstupného tak v tuto chvíli leží výhradně na společnosti PUNX NOT DEAD s.r.o."

Pořadatelé festivalu na celou situaci o pár hodin později reagovali: "Provozovatel distribuce vstupenek Ticketportal nám s odvoláním na „smlouvu o zprostředkování prodeje vstupenek" sdělil, že vstupné vracet nebude.

V takovém případě bude povinnost navrácení vstupného převedena na pořádající agenturu Punx Not Dead s.r.o., kterou tato skutečnost (spolu s faktem, že jí nebudou vráceny ani zálohy na honoráře odeslané zahraničním kapelám, jež měly na festivalu vystupovat), zcela nepochybně uvede v insolvenci. Společnosti Punx Not Dead s.r.o. proto nezbývá, než sama na sebe neprodleně podat insolvenční návrh. Majitele zakoupených vstupenek na Prague City Festival budeme podrobně informovat o tom, jak se mohou do insolvenčního řízení přihlásit a uplatnit nárok na vrácení vstupného." (Přečtěte si plné znění oficiálního prohlášení pořadatele.)

Zda se tedy fanoušci dočkají opravdu svých peněz za vstupenky, zatím není známo. 

map

blinkove  kopie 2
zavřít