Žlutý pes, Petr Kolář nebo Pavel Bobek zahrají na Slavnostech svijanského piva

Vydáno 28.06.2012 | autor: redakce

14. července od 13 hodin proběhnou v areálu koupaliště ve Svijanském Újezdě už 23. Slavnosti svijanského piva. V rámci slavností vystoupí Žlutý pes, Petr Kolář nebo Walda gang.

Žlutý pes, Petr Kolář nebo Pavel Bobek zahrají na Slavnostech svijanského piva Žlutý pes, Petr Kolář nebo Pavel Bobek zahrají na Slavnostech svijanského piva


Plakat_Slavnosti_2012O Slavnosti svijanského piva je rok od roku větší zájem, a proto se letos organizátoři rozhodli zvětšit festivalový areál, zejména prostor u hlavní scény přesunuté na druhou stranu koupaliště. Tato změna by měla zlepšit pohyb po slavnostech a zkvalitnit prožitek z jednotlivých koncertů. Návštěvníci se i tento rok mohou těšit na koncerty Rangers s vlastní svijanskou hymnou, Pavel Bobek, František Ringo Čech, Lenka Filipová, Žlutý pes, Petr Kolář nebo Walda gang. Pro nejmenší a rodiny s dětmi bude vyhrazena zhruba třetina areálu s kolotoči, střelnicemi a řadou dalších atrakcí.

Na pivních slavnostech nemůže samozřejmě chybět pivo, Slavnosti nabídnou ochutnávku všech piv z Pivovaru Svijany za jednotnou cenu 18 Kč. Návštěvníci letos budou moci ochutnat i novou řezanou jedenáctku Svijanského fandu, kterého zdejší sládek připravil na podzim minulého roku pro bývalého ředitele jako dárek k narozeninám. Pivo ale účastníkům narozeninové oslavy chutnalo tak, že se pivovar rozhodl jej uvést trvale na trh. Svěží novinkou letošního léta, představenou ve spolupráci s pivovarem Primátor, je Chipper, pivní limonáda obsahující přírodní šťávu z růžového grepu v kombinaci s aromatickým pšeničným pivem. Fajnšmekři si budou moci vychutnat pivní zmrzlinu z královéhradecké cukrárny Giroma Gelato s 75% obsahem piva. Zmrzlý fanda i svěží Chipper budou samozřejmě určeny jen dospělým návštěvníkům.

www.pivovarsvijany.cz

zdroj: TZ, map

zavřít