ČESKO-FINSKÁ DRUŽBA TRIA WWD

Vydáno 07.07.2009 | autor: redakce

Teď už vám to můžeme prozradit: během natáčení nového alba se Wohnout sešli nad společnou nahrávkou s Lenkou Dusilovou a s Waltari. V dějinách česko-finského přátelství se jedná o unikátní počin. Více v titulní článku REPORTU 7-8/06!

ČESKO-FINSKÁ DRUŽBA TRIA WWD ČESKO-FINSKÁ DRUŽBA TRIA WWD

Právo prvního slova má Lenka Dusilenka: "Spolupráce mezi mnou a Waltari, resp. Kärtsym, tu visela dlouho. Chyběl nám ale čas na její realizaci…". Dlouhodobý záměr společné nahrávky přivedl frontmana Waltari do Prahy letos v březnu. Z Kärtsyho čtyřdenního pobytu v hlavním městě nakonec vzešla demoverze nikoliv jedné, ale hned tří skladeb s Lenkou a následně navíc i výše zmíněná kooperace s Wohnout.

Zatímco s Lenkou se Wohnout ve studiu setkali již v loňském roce při přípravě jejich alba Rande s panem Bendou, se zahraniční kapelou do této chvíle nikdy nespolupracovali. Slovo má pro změnu Honza Homola: "Ačkoliv jsme nikdy dřív nic podobného nedělali, po téhle zkušenosti doufáme, že ještě budeme". Honza si natáčení s Waltari velmi pochvaluje a souhlasně přikyvují i Lenka s Kärtsym.






















Nové (již páté) album Wohnout, včetně výsledku družebního spojení Dusilová - Waltari - Wohnout, vyjde už v první polovině září. A pro nedočkavce máme tip: Wohnout jsou na obálce letního dvojčísla REPORTU a související, notně svérázný reportážní článek se motá především právě kolem přiravovaného alba, prozrazuje leccos z autorské Homolovic dílny a nechybí ani osobitý "deníček z natáčení", psaný přímo kapelou.

REPORT vyhlížejte v trafikách od 1.7., Wohnout od stejného data vyhlížejte na fesťácích a v mezičase bedlivě sledujte vysílání jejich Rádia Děda na www.wohnout.cz.

Hyvää päivää!

zavřít