Trutnov Open Air Festival jedná o náhradním koncertě Faith No More

Vydáno 08.07.2012 | autor: redakce

Pořadatelé trutnovského festivalu vyjádřili podporu návštěvníkům Rock For People, kteří se letos museli potýkat s velkou nepřízní počasí, kvůli níž nemohli vidět mnohé z účinkujících. Zároveň dodávají, že se pokoušejí headlinery Faith No More pozvat do Trutnova.

Trutnov Open Air Festival jedná o náhradním koncertě Faith No More Trutnov Open Air Festival jedná o náhradním koncertě Faith No More


FNM-Press-Shot_smallFaith No More, kteří měli na Rock For People vystoupit ve čtvrtek 5. července, kdy se nad Hradcem setkaly dvě velké bouřky, museli nakonec koncert zrušit. Organizátoři Trutnov Open Air Festivalu se proto rozhodli kapelu oslovit a nabídnout jim náhradí termín v rámci jejich festivalu.

"Těm, kteří se na vystoupení americké kapely Faith No More, která nakonec na festivalu v Hradci Králové nevystoupila, těšili, oznamujeme, že jsme jako satisfakci posluchačům a kompenzaci kapele za jejich neuskutečněný koncert, nabídli náhradní vystoupení v České republice, a to na Open Air Festivalu v Trutnově, který se koná 16. až 19. srpna, kde již kapela v roce 1997 vystoupila. Toto legendární vystoupení, během něhož kapela mj. odehrála necelé tři skladby bez osvětlení, předurčilo tvář československým festivalům. Rok na to se totiž na většině letních hudebních akcí začaly objevovat zahraniční hvězdné kapely a tento prvek se stal neodmyslitelnou součástí festivalové dramaturgie. Uvidíme, zda kapela nabídku využije a okolnosti tomu budou přát. Faith No More by tak vystoupili například vedle Korn či Johna Calea z Velvet Underground. O tom, jak tato nabídka dopadla, budeme informovat," uvedl tým festivalu. 

Ten se také vyjádřil k dění na Rock For People: "Po událostech posledních dnů v souvislosti s deštěm a silným větrem, projevujeme soucit s návštěvníky hudebního festivalu v Hradci Králové, který končí v těchto dnech na místním letišti. Byla to zkouška nejen pro návštěvníky, produkci, ale i pro prostor, v němž se festival pořádá. Jsme rádi a vzdáváme dík, že se nepříjemná situace obešla bez lidských životů a neskončila tragicky, jako se tomu stalo na největším hudebním česko-slovenském festivalu, trenčínské Pohodě. I přes skvělou organizaci zde před třemi lety při velké vichřici spadl stan a usmrtil mladého člověka."



zdroj: PR, map
zavřít