Rock for People v ohrožení: Bude příští ročník?

Vydáno 10.07.2012 | autor: redakce

Příroda si nevybírá a tak její letošní řádění padlo na festival Rock for People. Bouřky, které se v době jeho konání přehnaly nad Hradcem Králové, způsobily milionové škody, tudíž se jedná i o možnosti, že by se příští ročník nekonal.

Rock for People v ohrožení: Bude příští ročník? Rock for People v ohrožení: Bude příští ročník?


rock_for_people-logo_nahled1„Jednou z nejposlednějších variant je i ta, že by se v roce 2013 Rock For People neuskutečnil," potvrdil pro iREPORT.cz PR manažer festivalu Jiří Hlinka. „My ale samozřejmě děláme všechno proto, aby k této variantě nemuselo dojít. Já osobně si na 95-99 procent myslím, že příští ročník proběhne," dodal Hlinka.

Tým Rock for People v současnosti stále sčítá škody, které jdou hodně do mínusu. „Momentálně jednáme s pojišťovnou, která se moc netváří na pojistné plnění. Pokud by se tak stalo, byla by situace opravdu špatná. Na druhou stranu máme obrovskou podporu od našich partnerů i od fanoušků, což nám hodně pomáhá."

V případě, že se příští ročník uskuteční, počítají organizátoři se změnami. „Budeme přetvářet a přizpůsobovat areál tak, aby se podobným situacím pokud možno předešlo," řekl Hlinka.

Zároveň se vyjádřil i k informaci o tom, že by Faith No More, kteří byli headlinery letošního ročníku, avšak vzhledem k situaci nemohli vystoupit, měli zahrát v náhradním termínu na Trutnov Open Air Festivalu. „Kapele byl ze strany Rock for People vyplacen honorář ve 100% výši. Management FNM i hudebníci samotní si jsou toho dobře vědomi, proto zůstáváme nadále v kontaktu. To, že by vystoupili na jiné akci v ČR, považujeme za utopii. Bohužel to vrhá ze strany setkání pana Věcheta podobný dojem, jako když jiný festival po smrti Michaela Jacksona zveřejnil, že byli kousek od dohody o jeho vystoupení."

„Rád bych poděkoval všem festivalům, které nám vyjádřily podporu, a zároveň bych jim chtěl popřát, aby se jim podobné nesnáze vyhnuly," dodal Hlinka na závěr. 



map 


kopie - rock_for_people-logo_nahled1
zavřít