OLMECA REPORT STAN NA COLOURS

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Hudba různých barev pohltí Ostravu již tento týden, konkrétně 20.-23.7. Hlavními taháky COLOURS OF OSTRAVA jsou Salif Keita, Robert Plant nebo Värttinä, celkový počet účinkujících je 128. Součástí festu opět bude i OLMECA REPORT STAN s DJs, soutěžemi, barem atd.

OLMECA REPORT STAN NA COLOURS OLMECA REPORT STAN NA COLOURS

Ve čtvrtek 20. července se rozjede čtyřdenní maratón koncertů, hned první den čekají na diváky v areálu Černé louky Chinaski, finské víly Värttina (ve výjimečném složení s vynikající zpěvačkou Aijou Puurtinen) a kapela Kuličky štěstí. Festival v neděli završí legendární Robert Plant a jeho Strange Sensation.

Colours mají letos rekordních 12 scén: kromě tradičních Barev na Černé louce, Colours Music Stage u Slezskoostravského hradu a klubech Boomerang a Marley se program odehraje poprvé v kostele sv. Václava (sobota a neděle) a katedrále Božského Spasitele (koncert Stephana Micuse 23. července). Na Černé louce vyroste i zóna Global Station s koncerty, DJs, tématickými performance, graffitti stěnou, fotbálkem a hamaky na ležení.

Nově bude řešeno okolí Slezskoostravského hradu: třetí hlavní scéna bude ukryta ve velkém stanu, nádvoří hradu se stane odpočinkovou zónou přes den s divadly (např. divadlo Sklep či Pavel Liška) a večer s DJs Red Bull Music Academy. O taneční afterparty v pátek a sobotu se postará klub Fabric, který bude přístupný návštěvníkům festivalu zdarma. K programu festivalu bude patřit i nabídka dětské scény s pohádkami, hrami, hlídáním dětí a kinokavárna MOFFOM s videoklipy a hudebními filmy. Ve Stodolní ulici bude znít festivalová hudba kromě Boomerangu i v novém klubu Templ.

Kompletní program s časy a místy je k dispozici na www.colours.cz. Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro do 19. července za 700 Kč, na místě pak za 750 Kč. V prodeji jsou také jednodenní vstupenky, např. vstup na první den s Chinaski a Värttinou stojí pouze 250 Kč, na závěrečný s Robertem Plantem 400 Kč.

ZA TEQUILOU A MUZIKOU DO OLMECA REPORT STANU!

Stejně jako minulý rok bude součástí festivalové nabídky i náš Olmeca Report stan, kam vás srdečně zveme na oblíbené DJské sety (silná trojka Maceo, Mucho a Mikuláš se vrací na místo činu!), autogramiády, soutěže (pozor, tentokrát mj. i o mp3 přehrávače!), projekce, music shop, dobré pití a mnoho dalších překvapení. Najdete nás v areálu Černé louky, na oficiální mapě areálu máme šťastné číslo sedm:
























COLOURS OF NUMBERS

Je libo pár údajů z festivalové statistiky?

Celkový počet kapel, divadel a DJs je 128 (ze zahraničí vůbec největší počet kapel v historii festivalu: 30). Celkem přijede 869 muzikantů, z největší dálky to bude kapela Resin Dogs z Austrálie. Návštěvníkům bude k dispozici 21 výčepních zařízení, 2x denně bude přivezeno na 900 porcí jídla pro účinkující a hosty. Na oplocení areálu je třeba 3,1 km plotů, během festivalu pracuje v areálu 600 lidí. A údaj nejzajímavější: 5760 Kč – to je přibližná cena, kterou by člověk zaplatil, kdyby šel zvlášť na koncerty kapel, které hrají od 20. do 23. července na scéně Barvy a na Colours Music Stage po sobě (tj. bez jakéhokoliv přebíhání mezi pódii). Ve srovnání s tím je čtyřdenní vstupenka v předprodeji do 19. července za 700 Kč maximálně výhodná...

A na koho se můžete těšit?

Namátkou: ROBERT PLANT & STRANGE SENSATION (Velká Británie, foto), SALIF KEITA (Mali), THE FRAMES (Irsko), VÄRTTINÄ (Finsko), RESIN DOGS (Austrálie), WOVEN HAND (US), MC KAROLINA & FUNSET (IZR), SENSES (Indie / Francie), OOJAMI (Velká Británie), GOGOL BORDELLO (USA), PAPAYA PARANOIA (Japonsko), CHEIKH LÔ (Senegal), DELIRIOUS? (Velká Británie), MARIEM HASSAN (Alžírsko / Mauretánie) CHINASKI, MONKEY BUSINESS, ANETA LANGEROVÁ, SUPPORT LESBIENS, LENKA DUSILOVÁ, MIG 21, VYPSANÁ FIXA, SUNSHINE, MICHAL PROKOP, ECSTASY OF ST. THERESA, 27 (USA), ADESA (Ghana), BINGUI JAA JAMMY AND JAHMAN PEOPLE (Burkina Faso), CAÑAMAN (Španělsko), DUBIOZA KOLEKTIV (Bosna), JOHN DE JONG (Velká Británie), LAMA GELEK (Tibet), MOJMIR NOVAKOVIĆ AND KRIES (Chorvatsko), PAPAYA PARANOIA (Japonsko), PSIA CREW (Polsko), RABASA (Kapverdské ostrovy), SERGENT PÉPÈRE (Francie), SOOMOOD (Jemen / Polsko), TITI ROBIN QUINTET (Francie), ZAGAR (Maďarsko), ZAKOPOWER (Polsko) AMITAJ CHATTERJEE TRIO, ANOTHER WAY, APOACHÉ, AUTOPILOTE & YUMIKO, BLISSTEN, DLHÉ DIELY, FILIA, GULO ČAR, HERE, INDY & WICH, JAM SESSION, KHOIBA, KONTRAFAKT, KULIČKY ŠTĚSTÍ, MARACA, MARADONA JAZZ, MOIMIR PAPALESCU & THE NIHILISTS, NANA ZORIN, NIERIKA, OLDŘICH JANOTA, POST IT, PRIESSNITZ, PSYCHONAUT, ROBSON, RYTMUS SOLO ALBU, SELFBRUSH, SLÁVEK KLECANDR, SKYLINE, SONYK BEL, SOUTHPAW, TEMPERAMENTO, THE CHANCERS, TERNE ČHAVE, TONELESS, UDG, ÚSPĚCH, VÁCLAV KOŘÍNEK, VOJTĚCH A IRENA HAVLOVI, WOHNOUT, YE-DEN a 1, ZUZANA LAPČÍKOVÁ & JOSEF FEČO, MINUTA TICHA, MASHY MUXX, FRU FRU, SWORDFISHTROMBONES, KOA, JARRET, JABLKOŇ, POSMRTNÉ ZKUŠENOSTI.........




























Nashle v Ostravě!

www.colours.cz

zavřít