Český rock na olympiádě

Vydáno 23.07.2012 | autor: redakce

Vedle více než 130 českých sportovců odjedou na olympijské hry i naši hudebníci. Nebudou bojovat o medaile, nýbrž o přízeň návštěvníků Českého domu v Londýně i o zájem britského publika. Platí to pro Charlie Straight, Toxique, Support Lesbiens, Monkey Business a mnohé další.

Český rock na olympiádě Český rock na olympiádě


ceskydumNejnabitější program mají rozhodně Charlie Straight, pro které to bude velká britská premiéra. Do dějiště největšího sportovního svátku odlétají už den před jeho zahájením – 26. července, aby se zúčastnili festivalu Torch Relay Day v Highbury Fields. Účast v Londýně jim zajistila agentura ART INVEST Holding.

Koncert pořádá od 13.30 hodin radnice městské části Islington u příležitosti cesty olympijské pochodně na stadión. V tomto rozlehlém parku, kde se během OH uskuteční řada akcí, je uvidí hlavně místní obyvatelé a zahraniční turisté, jedná se tedy o další cennou mezinárodní zkušenost pro třineckou formaci, která si zahraje po boku místních nadějných interpretů.


„Těšíme se, jak vyzkoušíme naší muziku před lidmi, kteří mají angličtinu jako rodný jazyk a našim textům budou stoprocentně rozumět. Máme blízko k tamní hudební scéně a ještě jsme v Británii
s kapelou nebyli,“ říká Albert Černý, zpěvák Charlie Straight.

Mimochodem, o naší skupině se nedávno pochvalně vyjádřil britský Guardian - novinář Andrew Khan ji zařadil mezi deset interpretů, které by posluchač v evropské produkci neměl minout. „Charlie Straight z České republiky dělají veselý, harmonický brit-pop, v němž sama Británie už dávno nevyniká,“ napsal doslova.

006  zebrikAlbert Černý z Charlie Straight se těší na své první koncerty v Británii Jejich zbývající dvě vystoupení se odehrají podobně jako v případě dalších tuzemských kapel v České domě, jehož osazenstvo už budou pochopitelně tvořit zejména Češi. Ovšem ne jen tak ledajací – Jaromír Jágr, Tomáš Rosický, Petr Čech, Bára Špotáková, Jan Železný a jiné sportovní celebrity. Největší hvězdou Českého domu, který je situován do unikátního Business Design Centre na Upper Street v Islingtonu, má být jamajský rychlík Usain Bolt.

Český dům leží na strategickém místě - mezi historickým centrem a olympijským areálem, a tak nepochybně přiláká mnoho návštěvníků. Otevřen bude denně od 10 hod. do půlnoci, v neděli do 22 hodin. Kromě Charlie Straight tam dva koncerty odehrají Monkey Business (s PSH a Terezou Černochovou), Republic Of Two, Please The Trees a Lanugo. Latino/jazz/funk/soul náladu bude po několik večerů vyvolávat DJ Martin Mikuláš.

Dosud známý koncertní program:
26.7. Charlie Straight (Highbury Fields)
27.7. Charlie Straight , Toxique      
28.7. Charlie Straight , Support Lesbiens      
30.7. Monkey Business + PSH      
31.7. Monkey Business + Tereza Černochová      
2.8. Republic Of Two      
3.8. Republic Of Two      
4.8. Sunflower Caravan      
6.8. Please The Trees      
7.8. Please The Trees      
9.8. Lanugo      
10.8. Lanugo      

Sledujte iREPORT.cz! Jarda Hudec vám přinese exkluzivní reportáže z pobytu Charlie Straight i dalších českých kapel, které nás na severozápadě Londýna budou reprezentovat.

zdroj: TZ, map

zavřít