Jana Lota představí pražskému klubu NoD své Děvčátko

Vydáno 03.08.2012 | autor: redakce

Pražský prostor NoD zahajuje novou sezónu naplno už v září. Hudebně ji odstartuje Jana Lota, která během večera představí své nové album Děvčátko.

Jana Lota představí pražskému klubu NoD své Děvčátko Jana Lota představí pražskému klubu NoD své Děvčátko


lotaZároveň proběhne výstava, na níž bude vystaveno padesát originálních návrhů na obal této desky, jak ji autorsky pojaly děti s handicapem ze ZŠ Havlíčkovy v Opavě. Výstava, která v prostorách střední Galerie NoD proběhne od 3. do 9. září.

Desku Děvčátko pokřtila Jana Lota na jaře 2012. Hudebně na ní spolupracovala jak její doprovodná kapela, tak i producent Miroslav Chyška ze seskupení J.A.R. Na rozdíl od její předešlé desky Lidi je Děvčátko o poznání melancholičtější, ale také intimnější, zachycující Janin život a situace, jimiž prochází. Ke všem skladbám na tomto albu natáčí jako Jana Lota videoklipy a jeden z nich bude na konci srpna natočen právě v prostorách NoD.

Během své kariéry spolupracovala Jana Lota na příklad s proslulou dvojicí Hapka & Horáček, pro něž nahrála společně s Richardem Krajčem singl Přišlo mi to vhod, který se objevil v jejich autorském muzikálu Kudykam. S lídrem kapely Kryštof Richardem Krajčem spolupracovala i na jejich albu V siločarách.

Součástí koncertu Jany Loty v NoD bude i výstava, která představí výběr padesáti originálních obalů pro album Děvčátko, které vytvořili děti s handicapem ze ZŠ Havlíčkovy v Opavě. Obrázky pro výstavu připravuje grafička a designérka Markéta Jáňová. Výstava bude prodejní a v průběhu koncertu 7. září se uskuteční i dražba, z níž celý zisk, společně se ziskem z prodeje těchto kreseb, půjde na podporu této školy.



zdroj: TZ, map

zavřít