Napalm Death, Sick Of It All, Agnostic Front i Dimmu Borgir míří na Brutal Assault

Vydáno 08.07.2012 | autor: redakce

8. sprna se začne pevnost Josefov u Jaroměře otřásat v základech. Právě zde se totiž koná 17. ročník festivalu Brutal Assault, který láká na jména jako Machine Head, Napalm Death, Sick Of It All a další.

Napalm Death, Sick Of It All, Agnostic Front i Dimmu Borgir míří na Brutal Assault Napalm Death, Sick Of It All, Agnostic Front i Dimmu Borgir míří na Brutal Assault


dimmuborgirBrutal Assault patří mezi přední evropské metalové festivaly, o čemž napovídá i line-up. Ten jako každý rok nabídne opět to nejtvrdší ze světové i české hudby. Brutal Assault je navíc jedním z mála českých festivalů, kde nabídka zahraničních kapel převyšuje ty české.

Jako headlineři se představí Machine Head, Napalm Death či Dimmu Borgir. Machine Head se letos do České republiky vrací podruhé, 7. května totiž vystoupili coby předskokani Metallicy v Praze. Navíc dali šanci svým fanouškům zahrát si v jejich klipu k singlu Darkness Within, který zde natáčeli. Dalšími hvězdami budou Ministry, kteří nedávno po několikaleté pauze ohlásili svůj comeback a natočili desku Relapse. Ukázky z ní jistě představí i na Brutal Assault.

Znovu se do naší vlasti vracejí i Napalm Death, kteří na jaře tohoto roku odehráli v České republice turné čítající pět koncertů.

Milovníci hardcore si ale také přijdou na své, do Josefova zavítá americká špička Agnostic Front či Sick Of It All. Pevnost Josefov letos dobyde i řada dalších slavných jmen známá každému příznivci těch nejtvrdších hudebních žánrů. Návštěvníci se tak mohou těšit na Aborted, Converge, Darkest Hour, Deicide, Dimmu Borgir, Heathen, Heaven Shall Burn, Immortal, Insomnium, Moonspell, Morgoth, Norther, Paradise Lost, Protest The Hero, Six Feet Under, Sodom, Suicide, Silence Textures, The Black Dahlia Murder či Toxic Holocaust a mnoho dalších.

Festival začíná již ve středu 8. srpna warm up party čili večírkem pro nedočkavé. Zde vystoupí například Avenger, Forgotten Silence, Anaal Nathrakh nebo Root.

map 

zavřít