Trutnov Open Air Festival zveřejňuje čtvrteční program

Vydáno 13.08.2012 | autor: redakce

Open Air Festival Trutnov, který se koná od 16. do 19. srpna, zveřejňuje čtvrteční program neoficiálního začátku. Bude netradiční – festival zahájí ekumenická bohoslužba. Návštěvníci si také mají připravit Magorovy básně.

Trutnov Open Air Festival zveřejňuje čtvrteční program Trutnov Open Air Festival zveřejňuje čtvrteční program


anti-flagČasový program celého festivalu se již tradičně předem nezveřejňuje. Pořadatelé ctí moment setkání a překvapení. Výjimka však potvrzuje pravidlo, a tak každoročně odkrývají alespoň program prvního, neoficiálního festivalového dne.
Brány Open Air Music Festivalu se otevřou ve čtvrtek 16.8. v 16.00 hodin, program na hlavní scéně bude zahájen v 18:00, a to dosti neobvykle. Ekumenickou bohoslužbou. Bude ji sloužit tradiční „festivalový duchovní", katolický kněz Ladislav Heryán, který pohřbíval i Martina Jirouse. Bohoslužbu bude sloužit společně s farářem slovenského původu z Československé církve husitské Jurajem Dovalou.
Hudební část ve čtvrtek otevřou brněnští Čankišou, kteří pak budou festival v neděli o půlnoci na hlavním pódiu uzavírat za účásti několika bubeníků, včetně Pavla Fajta. Kruh se tím uzavře.

Na pódiu je pak vystřídá legendární zpěvák Michal Prokop se svými Framus Five. Adam Cohen, syn legendárního písničkáře Leonarda Cohena, svým charismatem a hudbou jistě zasáhne nejedno srdce. Úplný závěr pak obstará ochutnávka programu pátečního – Jessie Evans, která také není na festivalu nováčkem, pozve krátkým půlhodinovým setem publikum na svůj koncert v pátek na druhé scéně. Program pak bude dále pokračovat v Undergroundovém stanu Ivana Martina „Magora" Jirouse, kde vystoupí již trutnovskému publiku známí psychedeličtí The Flying Eyes.

Čtvrtek 16. 8., hlavní stage:

16:00 – OPEN
18:00 Bohoslužba za náčelníka Václava a gurua undergroundu Martina „Magora"
18:45 Čankišou
20:05 Michal Prokop & Framus Five
21:30 Adam Cohen (Can)
23:00 Anti-Flag (USA)
00:30 Představujeme / Introduce : Jessie Evans (USA)

Undergroundový stan Ivana Martina „Magora" Jirouse

19:00 Michal Šeps & Band
21:00 The Flying Eyes
22:30 Už jsme doma
00:30 Vlasta Redl
02:30 Baťa a Kalábůf něžný beat

„Kdo z bratrů a sester by chtěl aktivně vzpomenout na náčelníka undergroundového kmene Ivana Martina Jirouse, řečeného Magor, může tak učinit tím, že si připraví některou z jeho básní dle vlastního výběru. Tyto básně spojíme za sebe do proudu recitace, který bude plynout ve chvílích, kdy se v undergroundovém stanu budou střídat kapely. Snad se nám tímto způsobem podaří alespoň částečně zacelit díru, která po Magorovi zůstává. Zdraví Ten, který mluví se sovou," vyzývá jeden ze zakladatelů festivalu František Čuňas Stárek a moderátor Undergroundového stanu I. M. M. Jirouse návštěvníky.

zdroj: TZ, map


{vypnoutlink:Air}
zavřít