Ostrovní festival v Litoměřicích podpoří charitu

Vydáno 17.08.2012 | autor: redakce

Ostrovní festival, který je součástí vinobraní v Litoměřicích, přivítá 22. září mimo jiné jako hlavní hvězdu kapelu Kabát. Jelikož průběh festivalu naruší běžný režim obyvatel, rozhodli se pořadatelé čátí výdělku podpořit město.

Ostrovní festival v Litoměřicích podpoří charitu Ostrovní festival v Litoměřicích podpoří charitu


kabat_banditiPětikoruna z každé prodané vstupenky na Ostrovní festival v Litoměřicích půjde na charitativní účely. Shodli se na tom dnes starosta Ladislav Chlupáč, místostarosta Karel Krejza a Lubomír Machoň, jednatel pořádající firmy Dream production. Ústecký organizátor tak akceptoval návrh vedení radnice. Je totiž zřejmé, že vystoupení skupiny Kabát na bývalém hřišti v kasárnách Pod Radobýlem bude vyžadovat na přechodnou dobu větší trpělivost ze strany obyvatel lokality, která se nachází v těsném sousedství.

„Litoměřice se na jeden večer ocitnou v centru pozornosti fanoušků této populární skupiny. Domnívám se proto, že je správné, abychom jako výraz poděkování za toleranci nabídli městu určitou finanční kompenzaci," uvedl jednatel Machoň. O tom, kdo částku v předpokládané výši několika desítek tisíc korun získá, rozhodnou zastupitelé. Podle vedení radnice však bude příjemcem některá z místních neziskových organizací, poskytujících v Litoměřicích sociální služby.

Vyhrajte vstupy na Ostrovní festival.

Ostrovní festival proběhne 22. září. Zatímco na vinobraní v centru města je vstup zdarma, na festival, jehož největším tahákem bude vystoupení skupiny Kabát, jsou již vstupenky v předprodeji v síti Městských kulturních zařízení Litoměřice a Ticketstream. Dosud se prodalo více než 4000 lístků.



zdroj: TZ, map 
zavřít