VZHŮRU DO TRUTNOVA!

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Legendární festival, přezdívaný "Český Woodstock", se v trutnovském areálu "Na Bojišti" uskuteční v tradičním termínu 18.-20.8. Hlavními hosty budou Living Colour a Presidents of the United States. A pozor - Killing Joke zahrají už ve čtvrtek!

VZHŮRU DO TRUTNOVA! VZHŮRU DO TRUTNOVA!

Letošní ročník je věnován Rychlým Šípům, Tomu Sawyerovi a Vinnetouovi - symbolům čestnosti, statečnosti a dobrodružství. Organizátoři tak chtějí odlehčeněji upozornit na vlastnosti, které v současném světě bývají často opomíjeny.

Mezi hlavní zahraniční hvězdy festivalu patří fenomenální americká crossoverová čtveřice Living Colour (foto 1), dále lehce potrhlí The Presidents of the USA (foto 2) a britská legenda nezávislého rocku Killing Joke (foto 3). Ti zahrají už ve čtvrtek 17. srpna, takže letos poprvé není první festivalový den jen jakýmsi zahřívacím večerem před bohatým víkendovým menu.


















Dalšími zahraničními účastníky Open Air Music Festivalu "Trutnov 87 - 06" jsou znamenitá irská skupina s tradičním hospodským folklórem The Hogs, kultovní švédské těleso Hedningarna nebo indicko-pakistánští bubeničtí šamani The Dhol Foundation, kteří trutnovské publikum očarují již potřetí. Jak uvádí Martin Věchet, zakladatel festivalu: "Hedningarna v Čechách ještě nikdy nehrála a v Trutnově bude mít svoji premiéru. I přesto má však v Čechách a na Moravě nevídaně široké posluchačské zázemí. Její desky se půjčují, vypalují a putují z ruky do ruky. Jedná se skutečně o kultovní těleso. Příjezd Hedningarny bude o to cennější, že v současnosti vystupuje jen výjimečně. Koncert v Trutnově je totiž jedním z pouhých pěti, jež během celého léta absolvuje." Naprosto unikátní fúze syrového rocku s ethnickou hudbou bude určitě jedním z vrcholů festivalu.

Z mnoha desítek účinkujících, kteří se představí na celkem třech scénách, lze z tuzemských zástupců zmínit aspoň Monkey Business, Hudba Praha, Buty, Psí vojáci, Gulo čar, Garage, Echt!, The Plastic People Of The Universe, Vypsaná fixa, Visací zámek, Tleskač, Temperamento, Sto zvířat, Kurtizány z 25. Avenue, obnovenou punkovou legendu Zikkurat, písničkáře Jiřího Schmitzera, Oldřicha Janotu a Jana Kryla nebo originální spojení zpěvačky Moniky Načevy s kytaristou Michalem Pavlíčkem a DJem Five.





















Trutnov se vyznačuje nejen svojí specifickou atmosférou s aurou silného momentu setkání ale i dramaturgickými výstřelky jinde nevídanými. Po loňském úspěchu se tak opět představí MTO neboli Malý taneční orchestr Divadla Sklep, tentokrát však na hlavní scéně - bude to vůbec poprvé, co tuzemské hudebně-divadelní těleso vystoupí na main stage s dvouhodinovým (!) programem. Do Trutnova však také zavítá i někdejší královna a nynější legenda českého popu Eva Pilarová s orchestrem Víti Váni. Nemalý zájem lze jistě očekávat také o jednotlivé hudební bloky druhé scény jako např. Vladimír Vlasák´s stage, Folklórní odpoledne, Muži a ženy s harmonikou,... V rámci bloku Jazzová alternativa vystoupí mj. Jana Koubková a její Jazzkabaret či legendární varhaník Marián Varga.

K tradičním moderátorům hlavní scény Zdeňku Suchému a MVDr. Klusáčkovi přibyl Laďa (čti krátce, po moravsku) Čumba, milovník městské zeleně a dramaturg královéhradeckého divadla s moravským srdcem; příležitostně jim do jejich řemesla bude "fušovat" i pro trutnovskou přehlídku neodmyslitelná postava Ivana M. Jirouse řečeného Magor. Druhou scénu ve velké hospodě budou uvádět "malí velcí muži" Radomil Uhlíř a Martin Kotas.

COLEMANOVO PEKLO UŽ VE ČTVRTEK

Neoficiální začátek festivalu je ve čtvrtek 17. 8. od 20:00 a o důstojný start se postarají Masterpiece, Plexis, Killing Joke a Vítkovo kvarteto. Kapely vystoupí v uvedeném pořadí.
 























Více aktuálních informací najdete na domovské stránce festivalu, která má od letoška novou adresu. Klikejte vesele na www.festivaltrutnov.cz.

A na viděnou!


zavřít