Songy Beatles, Anthrax nebo Doors budí robota na Marsu

Vydáno 19.08.2012 | autor: redakce

NASA prozradila, že používá písně od Beatles, Anthax nebo Doors každé ráno, aby probudila robota Mars Curiosity, který před nedávnem s velkým úspěchem přistál na Marsu.

Songy Beatles, Anthrax nebo Doors budí robota na Marsu Songy Beatles, Anthrax nebo Doors budí robota na Marsu


beatles 2Vesmírný robot dosedl na povrch planety Mars 6. srpna v ranních hodinách. Zaměstnanec NASA Erik Blood nyní představil playlist melodií, které dálkově ovládaného robota budí. Playlist mimo jiné zahrnuje i třeba Anthrax nebo ústřední melodii z filmu Star Wars.

Blood, který pracuje na povrchových systémech, uvedl, že robot je daleko méně výstřední, když se vzbudí s dobrým songem. Uvedl pak ještě některé z dalších písní, které přivádějí robota k životu. Byly mezi nimi například i Good Morning Good Morning od Beatles, Got The Time od Anthrax, Break On Through od Doors nebo Come Fly With Me Franka Sinatry.

Jmenoval také řadu filmových melodií, mezi nimiž zaznělo Mission: Impossible nebo song ze Star Wars známý jako The Ride Of The Valkyries.

Zdá se, že i Britney Spears zatoužila po tom, aby její hity zazněly na Marsu. Před pár dny totiž prostřednictvím Twitteru oslovila robota, kdy sdílela její hit z roku 2000 Oops... I Did It Again se slovy: "Takže @Mars Curiosty, vypadá to na Marsu stejně, jako to bylo v roce 2000?"

Jeho úkolem je detekovat na povrchu Marsu základní stavební prvky života: kyslík, uhlík, fosfor, dusík či síru. Kromě toho bude podrobně studovat horniny a podnebí Rudé planety, aby měli vědci dostatek informací pro zamýšlený let lidské posádky na Mars.




map


beatles 2  kopie
zavřít