Jaksi Taksi

Vydáno 30.08.2012 | autor: Dominik Pavliš

 

 

Skupina byla ve své době významnou pop-punkovou kapelou, která motivovala spousty dalších hudebníků, aby také zkusili založit svou skupinu. Vznikli v Praze v roce 1992 a mezi zakládajícími členy najdeme bubeníka Aleše a tehdejšího kytaristu Radka. Později se kapela ustaluje v podobě: Radek – zpěv, Šimon – kytara, Tony – baskytara, zpěv a Michal – bicí, za nějž občas zaskakuje bubeník Kuba.

Ze začátku se v kapele vystřídalo mnoho lidí, někteří hráli na klávesy nebo saxofon. Na první album Trocha rachotu z březského kutlochu (TRZBK) se kapela zadlužila a proto se následující deska Uvěř a zaplať musela vydávat pouze na kazetách.

Jako spousta dalších kapel, i Jaksi Taksi prošli změnou a z punk rocku se přeorientovali na pop-punk, čímž si získali oblibu zejména u mladšího publika. Největší hit skupiny je pravděpodobně skladba Škola z alba Zachovejte paniku!

V anketě Český slavík Mattoni 2007 se kapela umístila na 45. místě. Zajímavostí je, že si také adoptovala na dálku thajského chlapce.

Jaksi Taksi za svou dobu působení vydali nad 10 dlouhohrajících alb.

 

Diskografie

TRZBK (1994)
Málo krve (1995)
Hysterčák (1997)
Uvěř a zaplať (1999)
Na běžícím pásu (2000)
On-Line (2001)
Live 2002 (2003)
Všechno dobrý (2004)
Zachovejte paniku! (2005)
Optimista (2008)
Signál (2011)

zavřít