MODERNÍ DOBA BOBA DYLANA

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

První album Boba Dylana po pěti letech, Modern Times, se má na pultech obchodů i na webu objevit právě dnes, 29. srpna. Čtyřicáté čtvrté (!) Dylanovo album obsahuje 10 skladeb, které Velký Bob nazpíval letos v zimě. A v zápalu tvořivosti nahrál i klávesy, kytary a harmoniku.

MODERNÍ DOBA BOBA DYLANA MODERNÍ DOBA BOBA DYLANA

Steve Barnett, ředitel Columbia Records, u příležitosti vydání CD prohlásil: "Nová deska Boba Dylana je opravdovou událostí. Bob je jedním z mála umělců, jejichž hudba se vymyká všem trendům a souzní se všemi vrstvami naší kultury. Proto je jako umělec stále aktuální a významný, jako žádný jiný současný hudebník. Nová deska Modern Times završuje úžasnou trilogii jeho nahrávek, do které patří i Time Out Of Mind a Love And Theft. Je to po všech stránkách vynikající nahrávka, která je pro naši společnost celosvětově prioritní záležitostí."



























Bob Dylan je jedním z nejpopulárnějších a nejuznávanějších písničkářů, muzikantů a umělců na světě. Prodal téměř 100 milionů desek a za svoji padesátiletou kariéru odehrál doslova tisíce koncertů po celém světě. Je stále aktivní a sbírá vynikající ohlasy od posluchačů i od kritiky. Kromě studiových alb napsal a nahrál skladbu Things Have Changed k filmu Skvělí chlapi z roku 2000, za kterou získal jak Oscara, tak Zlatý Globus. První díl jeho vzpomínkové knihy, nazvaný Chronicles, patřil mezi jedny z nejvychvalovanějších a nejprodávanějších knih roku 2004. Film Martina Scorseseho z loňského roku, No Direction Home, který zachytil počátky Dylanovy kariéry a jeho vzestup ke slávě, uchvátil diváky po celém světě a v roce 2006 získal cenu Peabody. A v poslední době se Dylan etabluje i jako rozhlasový DJ na satelitním XM radiu


































O recenzi nového alba, které už např. stačilo posbírat pět hvězdiček v respektovaném britském magazínu Uncut, vás samozřejmě nepřipraví ani REPORT. Na Dylanovo nové dílko zaostříme pozornost v říjnovém čísle.

www.bobdylan.com


zavřít