LIVE: Hrady.cz zakončily letošní putování na Bouzově

Vydáno 03.09.2012 | autor: redakce

Poslední zastávkou moravské štace festivalu Hrady.cz byl známý pohádkový hrad Bouzov. Festival tím své putování ukončil a může se pochlubit největší návštěvností za svoji osmiletou historii.

LIVE: Hrady.cz zakončily letošní putování na Bouzově      LIVE: Hrady.cz zakončily letošní putování na Bouzově

IMG_7032Sobotní počasí bylo k návštěvníkům festivalu mnohem milosrdnější, než páteční, kdy během koncertů Nebe, No Name a UDG pršelo. I když odpoledne také pár kapek spadlo, všichni se bavili, bláto nebláto. Ještě dopolední program odstartovali Professor Leopard, odpoledne pokračovalo s kapelami Horkýže Slíže, Chinaski, Polemic a Davidem Kollerem. Poté vystoupila trošku přezvučená Ewa Farna. Ewa je upovídaná mladá dáma, sympatické je na ní to, že se nebojí udělat si srandu ze sebe sama, navíc perfektně pracuje s publikem. Například píseň La La Laj vám zazpívá, v jakém stylu si řeknete. Proběhlo reggae, v operním stylu vynikl její sametový alt a přesto, že se nezdála být hlasově úplně stoprocentně v pořádku, střihla si i metal. Dubstepovou vsuvkou vyplnila kapela Ewinu převlékací pauzu. Je to in, je to všude. Z Ewy bylo třeba rychlého přesunu na druhou stage na Sto Zvířat. Začínalo se 17:58, 17:59 zavál v kotli první joint. A pak se skákalo, tančilo, zpívalo a také křtilo nové album Hraju na klavír v bordelu.

Mig 21 je ideální festivalová kapela. Sice neprodukuje novou hudbu, ale Jiří Macháček má humoru na rozdávání a člověk si na koncertu jak zatancuje, tak zazpívá u některého z jejich rádiových songů. Méně zábavy už bylo na koncertu pseudopísničkáře Xindla X, texty se vytratily ve zvuku kapely, kterou si vzal s sebou.

IMG_7092 IMG_7012


Mandrage jsou sice všude, ale na Bouzově nebyli. Zrušili vystoupení ze zdravotních důvodů. Pořadatelé za ně dokázali najít přímo luxusní náhradu: Charlie Straight. Jejich vystoupení bylo skvělé, klávesákovo preludování výborné, avšak nebylo to nic platné, protože od druhé půle koncertu se začali lidé pomalu trousit na vedlejší stage, kde měl vystoupit Tomáš Klus. Tradiční dvojici Klus a Kučerovský doplnil ještě Petr Škoda hrou na cajon. Pod pódiem bylo narváno, všichni zpívali, Klus povídal, hrál a improvizoval. A přidával a protahoval, což jinak v přesném harmonogramu bylo výjimkou.

IMG_7256Festivalovou tečkou byl koncert skupiny Monkey Business. Show to byla dobrá, stejně dobrá, jakou jsem viděla na jiném jejich koncertě asi před čtrnácti dny, bohužel stejná i včetně všech průpovídek. Song Party Shit si s nimi zazpíval i Jiří Macháček s Ewou Farnou. Přidávaly se Piece Of My Life a My Friends, během nichž Matěj Ruppert pozval na pódium fanoušky z publika a tančilo se tam hromadně.

Jak se zpívá v jedné písničce od Monkey Business: Saturday night is over. A takový byl konec úspěšného putovního festivalu po českých a moravských hradech.

Návštěvnost tohoto osmého ročníku se zapíše do historie. Zatímco vloni přišlo na festival na českých a moravských hradech čtyřicet osm tisíc návštěvníků, letos přišlo ještě o dalších deset tisíc lidí více. Celkem putovní hudební festival zaměřený na rozvoj turistiky navštívilo téměř šedesát tisíc lidí, konkrétně se jedná o 59 500 návštěvníků. Festival se představil dohromady v osmi českých a moravských regionech. Organizátoři festivalu začínají s koncem festivalu připravovat dramaturgii příštího ročníku.

text: Nikol Illeová, foto: Vojtěch Spáčil

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít