Nelly Furtado přispěje do zářijové nabídky novým albem

Vydáno 04.09.2012 | autor: redakce

Třiatřicetiletá Nelly Furtado vydá za pár týdnů své v pořadí páté studiové album. Desku, která vyjde 17. září, pojmenovala The Spirit Indestructible a slibuje po hudební stránce velmi pestrou kolekci, která bude obsahovat dvanáct songů.

Nelly Furtado přispěje do zářijové nabídky novým albem Nelly Furtado přispěje do zářijové nabídky novým albem

nelly_2Mezi producenty alba najdeme samá slavná jména. Hlavní producentskou úlohu na sebe vzal Rodney 'Darkchild' Jerkins, který je podepsán i pod velkými hity Michaela Jacksona, Whitney Houston, Spice Girls, Beyoncé nebo Lady Gaga. Dalšími producenty jsou například Salaam Remi (produkoval pro zpěvačku hit The Night is Young nebo též desky rappera Nase) či metalový veterán Bob Rock (Metallica). Na albu se mihne ale i holandský DJ a producent Tiesto, který s Nelly v roce 2009 vytvořil velký hit Who Wants To Be Alone.

Album vyjde ve dvou různých verzích. Ta standartní bude obsahovat dvanáct písní, deluxe edice dalších šest kousků navíc. Veřejnosti jsou z alba známy prozatím dvě písně. Na jaře Nelly Furtado představila pilotní singl Big Hoops (Bigger The Better), ke kterému dokonce natočila dva různé videoklipy. Aktuálně album prezentuje titulní píseň Spirit Indestructible, která si zabezpečila pozornost již díky dojemnému lyric videu...


Nelly Kim Furtado je jednou z nejúspěšnějších kanadských umělkyň vůbec. Na svém kontě má tři velmi úspěšná řadová alba nazpívaná v angličtině, v roce 2009 vydala španělské album "Mi Plan", které pojala jako poctu svým latinským kořenům. V roce 2010 shrnula svoji dosavadní úspěšnou kariéru výběrovým albem, ke kterému přidala i několik bonusů a hlavně i DVD se všemi klipy. Prodeje svých alb zpěvačka počítá prakticky pouze na milióny, jen jejího neúspěšnějšího alba Loose z roku 2006 se prodalo úctyhodných 10 miliónů kusů.



zdroj: TZ, map 

zavřít