Cukrová vata a kousavý svetr? I o tom je nový klip Lus3

Vydáno 13.09.2012 | autor: redakce

Electro-popoví Lus3, kteří na jaře vydali své debutové album dot.coma, obrazově rozhýbali singl Dolly's Gonna Love You. 

Cukrová vata a kousavý svetr? I o tom je nový klip Lus3 Cukrová vata a kousavý svetr? I o tom je nový klip Lus3


viol 3„Dolly je podle mě jednou ze stěžejních písní na desce dot. coma. Pocitově je na hranici špíny a kýče. Když jsem Jiřímu popisovala pocity, které bych ráda otiskla do její obrazové podoby, snažila jsem se je přirovnat ke kousavému svetru na nahém těle nebo k cukrové vatě v hladovém žaludku..." popisuje zpěvačka Veronika Kratochvílová.

Režisér a scénárista Jiří Andrle, který má na svém kontě klipy dalších kapel jako jsou Charlie Straight, LUNO, Fake Tapes či Tleskač, ke výsledku dodává: „Je to taková hra s barvami a se stavem mezi snem a skutečností. Snažili jsme se vytvořit silnou emoci, kterou ale není možné přesně definovat."

Píseň, která má stejně jako celá deska dot.coma dravější a špinavější zvuk, neotřelé aranže, výraznější zpěvové linky a celkově propracovanější sound, je výsledkem více než roční práce ve studiu Golden Digital pod vedením producenta Michala Šťastného alias Amáka. Kapela se na desce zvukově potkává s elektronickým podsvětím berlínského metra, ale i s popovými prvky, dotýkajícími se současných trendů. Některé songy jsou klasicky odrzlé až infantilní, jiné nezvykle melancholické a temné.

Na nejbližší živé vystoupení Lus3 se můžete přijít podívat do pražského klubu Chapeau Rouge, kde v pátek 14. 9. proběhne i premiéra klipu.



zdroj: TZ, map 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít