Aerosmith vydávají po jedenácti letech nové album

Vydáno 15.09.2012 | autor: redakce

Trvalo dlouhých 11 let, než se znovu sešli v nahrávacím studiu nad novým materiálem. Výsledkem je, že 5. listopadu vydají Aerosmith desku Music From Another Dimension.

Aerosmith vydávají po jedenácti letech nové album Aerosmith vydávají po jedenácti letech nové album

aero2012Tato nahrávka představuje patnácté album v jejich kariéře a zároveň první studiové album plné nového materiálu po jedenácti letech. Novinka se nahrávala v Los Angeles a v Massachusetts a jejími producenty se stali Jack Douglas, Steven Tyler a Joe Perry. Výjimku tvoří 3 tracky, které produkoval Tyler spolu s Martim Frederiksenem.

První dva singly z alba vycházejí současně. Balada armageddonského střihu What Could Have Been Love cílí na mainstreamová rádia a Lover A Lot míří do rockových stanic. Album obsahuje 15 nových skladeb, včetně dvou písní Oh Yeah a Legendary Child, které publikum v Severní Americe již mělo možnost slyšet během první části beznadějně vyprodaného turné Global Warming Tour.

Music From Another Dimension zachycuje kapelu na vrcholu svých sil, a to ve skvělé a jejich typicky divoké formě. Aerosmith jsou jedinou kapelou svého významu, kterou tvoří stále původní členové a kterým to díky letité sehranosti hraje čím dál tím lépe. Album je nabité silnými skladbami jako například Out Go The Lights, Oh Yeah, Luv XXX, We All Fall Down, Street Jesus nebo Can't Stop Loving You, která je duetem Stevena Tylera s Carrie Underwood. Zajímavostí na albu je skladba Freedom Fighter, na které se vokálně podílel Johnny Depp.

"Není to tak, že nám nová deska trvala deset let, my jsme se prostě na ni jen deset let připravovali," říká ke vzniku alba Steven Tyler.

"Tohle je album, které jsme chtěli natočit od doby, kdy se kapela v roce 1984 dala znovu dohromady," prohlašuje Joe Perry. "Nemůžu si stěžovat na počet #1 singlů, ani na počet prodaných alb a vyprodaných turné. Ale tohle je nahrávka, která dokazuje, že když se nás všech pět znovu sejde a začne řvát, místnost se opět promění v 1325 Commonwealth Avenue."



zdroj: TZ, map

zavřít