Comebackové album Soundgarden vyjde v listopadu

Vydáno 19.09.2012 | autor: redakce

Soundgarden se dali dohromady téměř po dvanáctileté pauze už začátkem roku 2010, avšak na comebackové album si fanoušci museli počkat dalších dva a půl roku. Deska nazvaná King Animal vyjde v listopadu.

Comebackové album Soundgarden vyjde v listopadu Comebackové album Soundgarden vyjde v listopadu


soundgarden-king-animal

Přípravy nového materiálu probíhaly už od prosince 2010 a deska byla původně ohlášená na loňský rok. Konkrétní obrysy však dostala až letos. Novinka s názvem King Animal vyjde 12. listopadu a bude obsahovat třináct písní. Jako první singl vybrala kapela výmluvnou skladbu Been Away Too Long.

Soundgarden se těšili největšímu úspěchu během eskalující vlny grunge v polovině devadesátých let. Opravdový průlom znamenalo album Superunknown, z něhož hned dva singly dosáhly na cenu Grammy. Zatím poslední nahrávku Down On The Upside vydala čtveřice ze Seattlu v roce 1996. Skupina kolem zpěváka Chrise Cornella se rozešla o rok později kvůli osobním třenicím v otázce dalšího hudebního směřování.

Tracklist comebackového alba Soundgarden je následující: Been Away Too Long, Non-State Actor, By Crooked Steps, A Thousand Days Before, Blood On The Valley Floor, Bones Of Birds, Taree, Attrition, Black Saturday, Halfway There, Worse Dreams, Eyelid's Mouth, Rowing.

 

 

ape


soundgarden-king-animal-top

 

 

 

zavřít