Miro Žbirka nahrával v legendárním londýnském studiu Abbey Road

Vydáno 19.09.2012 | autor: redakce

Miro Žbirka má o cennou zkušenost navíc. Během léta nahrál spolu s britským producentem Robem Cassem dvě nové skladby v Abbey Road Studios v Londýně. Nyní Meky plánuje velký narozeninový koncert.

Miro Žbirka nahrával v legendárním londýnském studiu Abbey Road Miro Žbirka nahrával v legendárním londýnském studiu Abbey Road

 

miro_birka-made_in_abbey_road

Během osmdesátileté historie studia tu vznikly zásadní nahrávky mnoha ikon jako např. The Beatles, Pink Floyd, Oasis, Depeche Mode nebo Radiohead. Kromě zmíněného producenta se na nahrávce podílel také zvukový inženýr Sam Okell, který získal cenu Grammy za zvuk ve filmové sérii o Harry Potterovi.

Písně, které zde nahrál Miro Žbirka, se jmenují In The Sun a Love Shines. Muzikant je vydá na bonusovém singlu nazvaném příznačně Made in Abbey Road. Ten bude součástí CD boxu nazvaného Complete Box, který bude obsahovat kompletní Žbirkovu diskografii a další bonusy. Vznikne tak rozsáhlá kompilace mapující celou jeho kariéru. Jedna ze zmíněných skladeb In The Sun už rotuje vrádiích.

Legenda československé hudby v říjnu oslaví svoje šedesátiny. Při této příležitosti připravuje svůj jediný letošní velký koncert v Česku, který proběhne 8. listopadu v pražské O2 areně s podtitulem Happy Birthday.

Vyhrajte CD a lístky na narozeninový koncert!

 

ape

{vypnoutlink:Pink}

zavřít