LIVE: Kabát velkolepě zakončil festivalovou sezónu

Vydáno 23.09.2012 | autor: redakce

Letošní open air sezónu završil Ostrovní festival v Litoměřích. Kabát v roli headlinera si na obří pódium přivezl velkolepou světelnou a zvukovou show, doplněnou o své největší hity.

LIVE: Kabát velkolepě zakončil festivalovou sezónu LIVE: Kabát velkolepě zakončil festivalovou sezónu



litomerice_fest_2107_20120923_1099704611OSTROVNÍ FESTIVAL
Kasárna pod Radobýlem, Litoměřice
22. 9. 2012


Ostrovní festival, který se konal jako součást litoměřického vinobraní, se tentokrát musel kvůli nadstandardní velikosti pódia přemístit z Mírového náměstí ke kasárnám. Atmosféře to ale určitě neubralo - vystupujícím velká kabátovská stage slušela, i když se na ní občas trochu ztráceli.

Třinečtí Charlie Straight začínali svůj set už krátce po čtvrté a opět dokázali, že umí rozpumpovat fanoušky i v odpoledních hodinách. Coco, School Beauty Queen, Upside Down a další pecky zazněly za vydatné podpory fanoušků a kluci v úzkých kalhotách zanechali v Litoměřicích podobně dobrý dojem jako koncem srpna před Red Hot Chili Peppers v Eden Aréně.

"Co si na sebe Klára dneska obleče?" aneb častá otázka fanoušků Toxique se dočkala odpovědi o chvíli později. Vlasy v odstínu platinové blond, silné líčení a osobitý outfit - živelná zpěvačka nezklamala ani tentokrát.

udg_12_20120923_1367955454To UDG působí na pódiu - snad jen s výjimkou bubeníka Jugiho - mnohem civilněji. Kapele velké jeviště očividně svědčilo. Ústecká šestice vydává v polovině října novinku Akrobat a malou ochutnávku přivezla i na Ostrovní festival. Kromě zbrusu nové skladby Vzdálení zazněly staré a osvědčené pecky, např. Kdy zas blíž, Piloti, Éterická, Duše slečny Mai a další. Výjimečně chyběl hit Hvězdář, který obvykle mívá své místo na konci setlistu. Organizátoři už totiž z časových důvodů přídavek nepovolili, a Hvězdář tak i přes halas fanoušků nezazněl.

Už za tmy nastoupila "smíchovská pěvecko-taneční" partička Mig 21 se svými tradičními kostýmy. Jirka Macháček neopomněl publikum burcovat obvyklým "I love you ..." a nemohly chybět ani zásadní hity jako Malotraktorem, Chci ti říct, Venkovan kluk a další. Nutno dodat, že UDG a zejména "Migům" by čerstvější setlisty určitě neškodily a můžeme jen doufat, že se toho v případě obou kapel brzy dočkáme.


kabat_13_20120923_1169853979kabat_39_20120923_1036702781















Ukázková světelná show, perfektní zvuk, šlágry, které znají snad všichni, to vše v hodinu a půl trvajícím provedení; přesně tak by se dalo shrnout vystoupení rockových harcovníků Kabát. Sestava kolem Pepy Vojtka se na festivalech objevuje jen výjimečně a každý takový koncert je prakticky malý zázrak. Kabát má svou doprovodnou show skvěle vychytanou a zdaleka nemusíte být jejich fanouškem, aby vás naživo dokázali zaujmout či ohromit. Během kousků Banditi di Praga, Malá Dáma, Šaman, Divá Bára, Dole v dole, Burlaci, Žízeň nebo Coloredo všichni zapomněli i na příšernou zimu, která s přibývajícím časem v areálu panovala, a celý festival tak dospěl do velkého finále.

S optimismem a očekáváním se tedy můžeme těšit na další ročník, stejně jako novou festivalovou sezónu. Zároveň doufejme, že letní festivaly a jejich návštěvníci nebudou mít napřesrok takovou smůlu, jako tomu bylo letos.

Prohlédněte si fotky z Ostrovního festivalu.



Text: Barbora Turková, Foto: Tomáš Jeřábek

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít