Dead Can Dance se už brzy představí českému publiku

Vydáno 02.10.2012 | autor: redakce

Dead Can Dance po šestnácti letech spojili síly a letos v srpnu pro fanoušky nachystali novinku Anastasis. V rámci svého reunion turné vystoupí také v Česku, konkrétně 10. října v pražském Kongresovém centru.

Dead Can Dance se už brzy představí českému publiku Dead Can Dance se už brzy představí českému publiku


dead_can_danceNa koncertě kromě nejznámějších skladeb ze své dlouhé historie představí také písně ze zmíněné letošní novinky. Čeští diváci tak budou moci zažít to, čím si Dead Can Dance získali milióny oddaných fanoušků - éterický, magický hlas Lisy Gerrard či hluboký baryton Brendana Perryho, které se proplétají zvukovými krajinami na hranicích mezi elektronickou a živou hudbou.

Dead Can Dance založili Brendan Perry, Lisa Gerrard, Paul Erikson a Simon Monroe v roce 1981 v australském Melbourne. Krátce nato Brendan a Lisa přesídlili do Londýna, kde během jednoho roku podepsali smlouvu s vydavatelstvím 4AD. Na jaře 1984 vydali eponymní debutové album a o rok později druhou desku nazvanou Spleen and Ideal, která dosáhla na druhé místo britského nezávislého žebříčku. Další alba následovala ve dvouletých intervalech až do roku 1990. V devadesátých letech se oba členové věnovali kromě Dead Can Dance i svým sólovým projektům - Lisa Gerrard natočila svůj debut v roce 1995 a věnovala se také skládání filmové hudby. O rok později vyšlo zatím poslední společné album Spiritchaser. Dead Can Dance oficiálně oznámili konec v roce 1998. V roce 1999 vydal svůj debut také Brendan Perry a o šest let později proběhlo jejich zatím jediné světové reunion turné.

Evropské turné začalo 19. září v Instanbulu a obsáhne dvaadvacet měst. Jde o vůbec první společné koncerty od úspěšného turné v roce 2005. Mužská polovina dua, Brendan Perry, se jako sólista objevil na předloňském ročníku Colours of Ostrava.



tz, ape

zavřít