TOP 5 klipů Jennifer Lopez

Vydáno 19.10.2012 | autor: redakce

Příběh třiačtyřicetileté dcerky portorikánských přistěhovalců, která to za pár let dotáhla z drsného Bronxu na mondénní Manhattan, to je spektákl, který Američané musejí milovat. A když Američan něco miluje, neváhá za to zaplatit. Jennifer Lopez přestala být herečkou a zpěvačkou a stala se z ní J.Lo, symbol snů, které se plní. Dřív, než se 26. října v O2 Areně splní jiné sny, připomeňme si ji v pěti videoklipech.

TOP 5 klipů Jennifer Lopez TOP 5 klipů Jennifer Lopez


jlo

Let's Get Loud (2000)

Pátý a poslední singl z Jennifeřiny první desky On The 6 nezaznamenal tak zářivý úspěch jako předcházející. Z nich If You Had My Love v roce 1999 vedl žebříček Billboard Hot 100, Waiting For Tonight se umístila v první desítce. Suma sumárum si album, kterého se za první týden ve Spojených státech prodalo 112 tisíc výlisků, vysloužilo dvě nominace na hlavní a dvě na latinskoamerické hudební ceny Grammy. Z J.Lo, která byla doposud známá hlavně jako herečka s proměnlivými výkony a diskutabilním výběrem filmů, její debut udělal nepopiratelnou hudební hvězdu. Let's Get Loud dává odpověď na otázku proč. V té latinské spontánnosti je něco strhujícího, co ani bedlivý dohled producentských sterilizátorů nedokázal utlumit. Debut J.Lo stojí za poslech zejména v tomhle melancholickém ročním období. Rozproudí to krev - a nejen proto, jakým způsobem v klipech Jennifer natřásá zadnicí, kterou mnozí považují za její největší přednost...

 

Love Don't Cost a Thing (2000)
První singl o pár měsíců předběhl release druhého alba Jennifer Lopez pojmenovaného prostě j.Lo. Jeho vydání zastihlo interpretku v časech neupadající popularity a všeobecné obliby coby "amerického zlatička." Shodou okolností, na které osud bývá zlomyslně štědrý, právě zamilovaná písnička, jež okupovala špičku v osmi různých hitparádách současně, stála málem u konce snu.
Jennifer svoje druhé album nahrávala pod dozorem smečky producentů vedené Seanem Combsem, známým také jako Puff Daddy a Puff Diddy. Tenhle vekslácký typ vešel ve známost nejen jako jeden z nejefektivnějších výrobců hitparádových prefabrikátů, ale také coby účastník gangsta stříleček, které stály život mimo jiné Tupaca Shakura. Zamilované Jennifer Lopez trvalo dost dlouho, než přišla na to, že jí Combs k image docela slušné holky nejde. V případě vztahu J.Lo - Sean Combs získává popěvek o tom, že láska nic nestojí, poněkud ironický nádech.

 

Get Right (2005)
Album Rebirth (znovuzrození) přišlo na svět jako pohrobek neblahé publicity, ze které se Jennifer Lopez ne a ne vylízat ani po rozchodu s Combsem. Vdala se za kolegu Marka Anthonyho, kterému vesele zahýbala s jiným kolegou, správňákem Benem Affleckem a to jaksi nedělalo dobrotu. V tomto světle působí název prvního singlu ze Znovuzrození Get Right mírně kouzlem nechtěného - ale tomu se v showbusinessu patrně nedá vyhnout. Na druhou stranu - J.Lo se na Rebirth hudebně docela chytila a začala znít v rámci možností vcelku autenticky. V případě hezky odsýpající Get Right za to ovšem může především ten, jehož song producenti shora dolů vybrakovali. Tím "někým" je samotný James Brown a songem, který tým okolo J.Lo vypitval, jeho Soul Power '74. Pokud chcete důkaz o tom, že určitý druh umělců nemá šanci udělat díru do světa jinak než za pomoci desítky let starých hitů, tady je.

 

Me Haces Falta (2007)
Desku Como Ama una Mujer (Jak žena miluje) ocenili hudební kritici zejména proto, že na ní tato žena ukázala, jak umí zpívat. Totiž: Jennifer Lopez, řekněme to otevřeně, žádná extra zpěvačka není. Budiž jí připočteno k dobru, že se nikdy ani nepokusila o nějaké vokální ekvilibristiky. Jedním z pilířů úspěchu J.Lo je, že vždycky celkem přesně věděla, co si může dovolit a co si naopak dovolit nemůže. Španělsky zpívané album Jennifer otevřelo možnost využít přirozeného a vrozeného citu pro mateřštinu. A helemese: zničehonic se ukázalo, že angličtina pro J.Lo zůstala do jisté míry cizí řečí. Naučila se jí, zvládla ji, ale nikdy ji nedostala opravdu do krve. Doprovod bicích, viloncella, basy a kytary Jennifer svědčí. S produkcí je to horší. Kritika singlu Me Haces Falta vytkla způsob, jakým ji Marc Anthony zprodukoval. J.Lo by měla vyměnit producenty a zůstat svá, zaznívalo od odborníků stále častěji.

 

Papi (2011)
Sedmá a zatím poslední řadová deska Jennifer Lopez LOVE? se nerodila lehce. J.Lo to příliš z míry nevyvedlo - o těžkých porodech měla poté, co přivedla na svět dvojčata, patrně vlastní mínění. Svoje mateřské utrpení ocenila na šest až osm milionu dolarů. Za tolik prodala fotku svých dvojčat jednomu obrázkovému časopisu. Vítejte ve světě Jennifer Lopez, akciové společnosti s ručením neomezeným. Zpátky k těžkým porodům: Poslední deska J.Lo přecházela od jednoho vydavatele k druhému, měnil se producentský tým. Když láska s otazníkem konečně vyšla, konstatovala kritika, že J.Lo zpívá nejlíp, jak jsme ji zatím zpívat slyšeli. A že se na tu desku dobře tancuje... a to je tak všechno. Není to zas tak málo. Když srovnáme J.Lo s aktuální Madonnou, vychází z toho klání Jennifer o moc líp. Už jen proto, jak živě dokáže působit. V časech, kdy taneční hudba připomíná rej oživlých mrtvol, je to úspěch.

text: Ondřej Fér


jennifer lopez_top

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít