Michal Hrůza versus NiceLand: Vyrážíme na skvělý turné!

Vydáno 18.10.2012 | autor: redakce

Michal Hrůza vyráží s Kapelou Hrůzy na turné, na němž představí poslední desku Noc a také ochutnávku z chystaného alba Den. Tour odstartovala koncertem v Brně, dnes 18. října se Michal Hrůza přesune do pražského Paláce Akropolis. Kromě tajného překvapení s sebou jako hosta na celé podzimní putování bere písničkáře NiceLanda, který se vrací ke kořenům a vyráží sám jen se svojí kytarou. Ve volné chvíli před brněnským koncertem si oba Michalové našli čas, aby vyzpovídali jeden druhého.

Michal Hrůza versus NiceLand: Vyrážíme na skvělý turné! Michal Hrůza versus NiceLand: Vyrážíme na skvělý turné!


hruzanewNiceLand: Hele, proč, sis mě vybral na tohle turné a kolika lidem jsi volal přede mnou?

Michal Hrůza:
Byl jsi první, Míšo. A popravdě jsem rád, že jedeš, protože tě mám rád, jsi nekonflliktní a máš skvělou kapelu, která nezabere tolik místa na podiu. A udělalo ti to radost?

NiceLand: Mně to udělalo strašnou radost, protože jsem neměl do čeho píchnout. Já si toho samozřejmě cením, to myslím vážně. Hlavně jsme už spolu dělali a je s vámi legrace, někdy až moc. Akorát týden po tom, co jsem na to kývnul, tak jsem dostal práci na plný úvazek, takže je to teď trochu drsnější.

Michal Hrůza: Já zas dostal možnost udělat hudbu k filmu, takže to bude taky zajímavý. Ale myslím, že to bude skvělý turné, co myslíš ty?

NiceLand: Já jsem právě kvůli tý práci z toho měl trochu obavy, jak to budu zvládat, ale dneska jsem byl nadšenej, že jedu dodávkou po dlouhý době na koncert, akorát nevím, jestli v tý práci pro změnu neskončím. Ale mě vlastně zajímá, vy jste nedávno vydali desku, ale v tiskovce jsem viděl, že budete hrát úplně nový songy?

JAZ3df92c_a_2_c_Pavel_Brilla_Universal_MusicMichal Hrůza: Neeee, jenom jednu. My bychom si ji stejně šetřili až na příští rok, ale protože právě zazní v tom filmu, tak už jí pustíme teď. On to je teda vlastně duet s Klárou Vytiskovou.

NiceLand: Zpívá česky?

Michal Hrůza: Jo. A musím říct, že její čeština je úplně skvělá, protože některý ty holky, co zpívají anglicky...

NiceLand: Jenom holky, kluci taky, ne?

Michal Hrůza: No, to je jedno. Prostě někdy zpívaj tak trochu nečesky. Myslím jako přízvuk, důraz na slabiky a tak.

NiceLand: To znám a vím, na co narážíš (oba smích) Mimochodem, jak se ti líbila naše předělávka Mňágy, kde jsem poprvé zpíval česky?

Michal Hrůza: Člověče, Míšo, já to ještě neslyšel, ale buď v pohodě, ono to totiž funguje i opačně. Například já jsem několik let nezpíval anglicky a bylo by to zajímavý to zase zkusit. Mimochodem, víš, co je taky ještě důvod, že jsi byl první, proč jsem ti volal?

niceland11Niceland: Kromě toho, že jsem skladnej? (oba smích)

Michal Hrůza: Taky to, že mi něčím evokuješ noc, že jsi takovej temnej a vzhledem k tomu, že jsme vydali album Noc a hraješ v klipu Intuice, tak to prostě nemohl jet nikdo jinej.

NiceLand: Já umím být i optimistickej. Teď spolu budeme trávit dost času, tak spolu můžeme mezi zvukovkami něco složit.

Michal Hrůza: No to bys musel změnit image, odbarvit se na blond a chodit v bílé a bejt strašně pozitivní a každý den se vítat se sluncem.

NiceLand: Bílá se strašně špiní, je nepraktická, ale jinak jsem veselej kluk, jak vidíš. Jsem dneska všechny rozesmíval celou cestu v dodávce.

Michal Hrůza: Dobrá, slibuju, že o tom budu přemýšlet. Hele, prej máme jít zvučit.

TERMÍNY TURNÉ:
18. 10. Praha - Palác Akropolis
24. 10. Plzeň - Anděl
26. 10. Hradec Králové - U cikána
27. 10. Kladno - Poldofka
30. 10. Olomouc - S-cube
31. 10. Vsetín - KD
1. 11. Frýdek-Místek - KD
9. 11. Česká Lípa - KD Krystal
10. 11. Český Krumlov - Fabrička
17. 11. Karlovy Vary - Lidový dům
23. 11. Dobříš - KD
24. 11. Děčín - Garage
28. 11. Valašské Meziříčí
29. 11. Ostrava - Barák
30. 11. Opava - Art
1. 12. Lanškroun - Apollo
21. 12. Pardubice - Žluťák



text: Michal Hrůza, Michal Motyčka, Marta Pušová


michalove – kopie (2)
zavřít