LIVE: Superhebcí Goodfellas energií nešetřili

Vydáno 18.10.2012 | autor: redakce

Energií sršící Goodfellas odstartovali 16. řijna své turné v pražském Paláci Akropolis. Vystoupení prošpikovali známými songy i žhavými novinkami, včetně aktuálního singlu Supersmooth.

LIVE: Superhebcí Goodfellas energií nešetřili LIVE: Superhebcí Goodfellas energií nešetřili


gf1GOODFELLAS, GERDA BLANK
Palác Akropolis, Praha
16. 10. 2012


Začátek večera patřil Gerda Blank, kteří pocházejí z Nového Zélandu, ale několik let už žijí v Česku. Během jejich setu se toho na pódiu příliš zajímavého nedělo a nebylo to proto, že Gerda Blank jsou jen dva. Zpěvák Rhys se omezil jen na minimální komunikaci s publikem, takže občas šlo jen ztěží poznat, kde nějaký song končí a kde začíná nový. Extrémně přeřvany zvuk pak nevýrazný dojem dokonal.

Přesným opakem byli karlovarští Goodfellas, jimž přihlížela slušně zaplněná Akropole. Nechyběla energická show, kterou nabili a roztancovali snad každého v sále. Zpěvák Tom, jehož angličtina zní jako rodilá, poskakoval po pódiu a nejen na něm bylo znát, že ho show neuvěřitelně baví. Možná právě díky tomu je kapela aktuálně "žhavým zbožím" - svým nadšením pro hudbu a hraní zvlášť předávají publiku energii a pozitivní náladu.

V setlistu nechyběly staré známé songy jako Girl Like You nebo Bobby Long z poslední "americké" desky Robbery Blues, díky níž prorazili v mnoha hudebních anketách, mimo jiné také v Žebříku iReportu. Zazněla také vzpomínka na debut Sweet And Lowdown Let Me Decide, ale zejména mnoho, až překvapivě mnoho, novinek. Tou stěžejní byla klidná Supersmooth, při níž se zklidnila jak celá kapela, tak i fanoušci. Vskutku povedená věc, aneb další důkaz, že Goodfellas jsou přesvědčiví i v melancholičtějších polohách (vzpomeňme na Where am I nebo Sleepy Hollow). Jinak byl ale celý koncert výmluvnou ukázkou mladých nadšených muzikantů, které zkrátka muzika baví a naplňuje je.

gf2Důležitou součástí projevu Goodfellas je i jejich pódiová image, zavánějící vlivy britské módy. Místo typicky bleděmodré barvy, která je ještě donedávna velmi výrazně doplňovala, zvolili tentokrát nové nejednostné modely "každý sám za sebe". Žádná barva tentokrát kapelu nespojovala, jednotícím prvkem ale byla jakási pohodová ležérnost, pro hudbu Goodfellas naprosto příznačná. Přesto si Tom modrou neodpustil a na přídavek dorazil alespoň v modrých kšandách.

Kapela teď vyráží na turné k singlu Supersmooth, pak se chystá projet Německo, Rakousko a Švýcarsko. Těšit se můžeme i na natáčení nového klipu My Only Enemy. Uvidíme, zda se jim podaří vyšplhat ještě výš a prorazit ve větší míře i do zahraničí. Jako jedna z mála českých kapel na to potencionál skutečně má.



text: Barbora Turková

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít