Vypsaná fiXa bez kytar a s klávesami: klasika 1982 v novém kabátu

Vydáno 20.10.2012 | autor: redakce

Neony, Mardi v kravatě, kytarista Mejla za klávesami, basák Mejn za klávesami: takto netradičně vypadá nový videoklip Vypsané fiXy. Čtveřice se nedala na drogy, jak by se podle vyznění mohlo zdát. Tímto experimentem podpořili ekologický projekt samosebou.cz s cílem zrecyklovat notoricky známou, avšak už starší vlastní píseň. A tak vznikla skladba 82 nová verze dřívější 1982.

Vypsaná fiXa bez kytar a s klávesami: klasika 1982 v novém kabátu Vypsaná fiXa bez kytar a s klávesami: klasika 1982 v novém kabátu


Mardi k tomuto ekologickému postupu dodává: "Byli jsme osloveni k účasti v zajímavém projektu, který propaguje a podporuje třídění odpadu, kde spolu s dalšími kapelami recyklujeme své písně do nových podob a poloh. Vybrali jsme si píseň 1982. Napadlo nás, že bychom ji mohli zpracovat směrem k jejímu názvu a pokusit se protáhnout jí osmdesátkovým filtrem. Sebrali jsme starý klávesy a uspořádali kapelní soustředění. Nahrávali jsme vše, co nás napadlo a do toho jsme poslouchali výběr z osmdesátých let. Sound písně se změnil, ale duch přetrval."

Výsledek pak zprodukoval a smíchal basák Mejn a Vypsaná fiXa následně poslala nahrávku do legendárního studia Abbey Road, kde proběhl mastering. Klip točil Michal Dvořák a zahrála si v něm i Tereza Voříšková.



TZ, ape

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít