RECENZE: O5 & Radeček - Z Opičích hor zní ta samá písnička

Vydáno 25.10.2012 | autor: redakce

Dva roky po zatím poslední nahrávce Máš mě na svědomí vysílají O5 & Radeček do světa nový kousek. Má sice originální název, avšak se samotným obsahem je to slabší.

RECENZE: O5 & Radeček - Z Opičích hor zní ta samá písnička RECENZE: O5 & Radeček - Z Opičích hor zní ta samá písnička


obal pozdrav z opich horO5 & RADEČEK
Pozdrav z Opičích hor
Československá muzika
14 trax / 45:37


Hity jako Praha, Kristián nebo Máš mě na svědomí vyšvihli partu ze Šumperka do povědomí posluchačů ze všech koutů republiky. Zrovna ohromující úspěch sice "Radečci" nezaznamenali a do vyprodaných koncertů mají také daleko, pozornost si ale zaslouží. Momentálně zdraví fanoušky z Jeseníků alias z Opičích hor.

Novinka obsahuje čtrnáct nových skladeb, což je bohužel hned první kámen úrazu. Takové množství je totiž nad jejich možnosti a materiál tak brzy začne nudit. První tři kousky Sedí u piána, Dokud vítr fouká a Ripápá sice desku skvěle rozjedou, ale pomyslné ozubené kolečko se poměrně rychle zadrhne. Po několika skladbách máte pocit, že hraje stále ta samá písnička. Tento dojem se příliš nezlepší až do závěrečné Sedí u piána, tentokát v akustické verzi.

Nejlepší skladbou desky je již zmíněná Sedí u piána, duet se zpěvákem Petrem Vrzákem z UDG. Ten má sice výraznější hlas než zpěvák Tomíno, přesto jim hlasy dobře kontrastují. Tomínův vokál dobře vyzní také v Ripápá, která se jako první dočkala videoklipu. Celkově ovšem klukjům ze Šumperka chybí potencionální velký hit na způsob Prahy, který by je zase trochu nakopnul vpřed. Nepomohl jim k tomu ani americký producent Carmen Rizzo, jenž v minulosti spolupracoval na nahrávkách takových jmen jako Alanis Morissette, Sealem nebo Coldplay.

Přitom sestava má po textové stránce, o kterou se starají bratři Tomáš a Ondra Polákovi, určitě co nabídnout. Právě díky textům, které se oproti poslední desce Máš mě na svědomí posunuly dál, stojí za to si tenhle opičí pozdrav poslechnout.

BEST TRAX:
Sedí u piána, Dokud vítr fouká, Ripápá
ZKUS TAKY: UDG - Autoportrét, L.A. - Papírvé nebe, Kofe-in - Osobní vesmír



text: Barbora Turková
3/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít