Špička Oty Klempíře se dočká koncertní premiéry

Vydáno 23.10.2012 | autor: redakce

Koncertní premiéra sólového projektu Oty Klempíře se uskuteční 29. 10. 2012 v pražském Lucerna Music Baru. Na pódiu podpoří Otu Klempíře a Oskara Rózsu další skvělí hudebníci, Eugen Vizváry a Ivan "The King" Vereš.

Špička Oty Klempíře se dočká koncertní premiéry Špička Oty Klempíře se dočká koncertní premiéry

Klempir Rozsa - foto Jana FantovaOto Klempíř má za sebou plodný rok, na jehož vrcholu stálo jeho první sólové album Špička. K němuž se propracovával přes dvacet let. Celou tu dobu poctivě textařsky a interpretačně sloužil své kmenové kapele J.A.R. a všem dalším projektům svých kapelních kolegů. Nyní prý nastal správný čas a Oto Klempíř se v plné záři předvádí jako sólový raper, recitátor, šansoniér a zpěvák.

Jeho expresívní projev podtrhuje slovenský basový virtuoz, multiinstrumentalista, producent a skladatel Oskar Rózsa, jenž nahrávce vtisknul další nečekaný rozměr. Minimalismus, z něhož tentokrát Rózsa vychází, v tomto případě znamená minimum nástrojů, ale maximální využití jejich možností. Mezi hosty Oto Klempíře figuruje Dan Bárta.

Špička je prvním českým albem, které bylo masterováno v legendárním studiu Bernie Grund-man Mastering v Los Angeles Brianem "Big Bass" Gardnerem. Ten má na svědomí mastering projektů takových hvězd jako jsou Eminem, Dr. Dre a dalších lídrů hip hopu.

Album Špička se navíc doplňuje s knihou Tali Bachtar!, jež vyšla na podzim a obsahuje básnický a textařský průřez tvorbou Oty Klempíře.



TZ, ape

zavřít