LIVE: Jennifer Lopez se v Praze třpytila, ale příliš nezpívala

Vydáno 27.10.2012 | autor: Daniel Maršalík

Jennifer Lopez ve svých třiačtyřiceti letech vyjela na své vůbec první světové turné, v jehož rámci zavítala i do Prahy. V plné, téměř vyprodané O2 Areně předvedla show, která byla zajímavější pro oči než pro uši.

LIVE: Jennifer Lopez se v Praze třpytila, ale příliš nezpívala LIVE: Jennifer Lopez se v Praze třpytila, ale příliš nezpívala

001 JENNIFER LOPEZ

O2 Arena, Praha
26. 10. 2012

Jen pár minut po půl deváté, na kdy byl plánován start koncertu, se na plátně spustilo video s připravující se zpěvačkou. Klip simuloval dění v šatně v posledních vteřinách, než se celá estráda v kulisách starého Hollywoodu spustí. Po působivém intru se rozezněl saxofon, který dotváří funkovou atmosféru písně Get Right. Již od začátku bylo jasné, že více než o poslech hudby půjde o show, která má zaujmout hlavně zrak. Jennifer na sobě vystřídala více (převážně třpytivých) kostýmů, než kolik písní se pokoušela zazpívat živě. Nezapřela v sobě někdejší kariéru tanečnice u Janet Jackson a do pohybových choreografií se pilně zapojovala. Přesto po celou dobu vypadala stejně upraveně jako na začátku vystoupení. Nepotila se a účes jí vydržel neporušený po celých devadesát minut.

0190

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kdyby celkový dojem nekazil špatný zvuk, který absolutně nezvládal hlubší tóny, mohla být první polovina velmi příjemnou podívanou. Návštěvníky rozpumpovala hlavně skladba Waiting For Tonight. Po ní se hokejová hala proměnila v newyorský Bronx a zpěvačka zavzpomínala na své kořeny, kdy byla "docela obyčejnou, chudou dívkou z ghetta". Své hiphopové období umělkyně připomněla v medley I'm Real / All I Have / Ain't It Funny / Jenny From The Block. Na projekci se střídali rappeři Ja Rule, LL Cool J a Flo Rida, kteří dotvářeli pouliční gangsta atmosféru. V průběhu show se na velkoplošné obrazovce objevili ještě Lil Wayne a Pitbull. Všichni natočili speciální videosekvenci určenou speciálně na Dance Again World Tour, která se od klipové podoby lišila.

011 012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po hiphopové části se dostal na řadu funk v písni Hold It Don´t Drop It a Jennifer se poprvé výrazně pokusila o zpěv. Druhým výrazným momentem, kde bylo J.Lo pořádně slyšet, byl její vůbec první obrovský hit If You Had My Love. Ten odzpívala v akustické verzi v doprovodu kytary. V ten moment muselo být každému, kdo dohlédl za hvězdné charisma nejdražšího zadku planety, jasné, že hlas Američanky není příliš silný a ani ničím zajímavý. Kvality Jennifer Lopez jsou ale jinde a do showbusinessu právem patří.

034 Závěr koncertu se nesl ve znamení novějších singlů, které ze zpěvačky udělaly celebritu číslo jedna. Lambadou prošpikovaná On The Floor a další pitbullovská Dance Again O2 Arenu konečně trochu roztančily. Přestože má hvězda latino popu i přes své pěvecké limity tucet lepších skladeb, lidé bohužel slyšeli spíš na tuto lacinější produkci.

Podívejte se na fotoreport z koncertu Jennifer Lopez

"Jenny from the Block" svou první zastávku v Praze zvládla. Dramaturgie koncertu byla sestavena vhodně a diváci se nenudili. Koho zklamal zvuk, mohl se kochat krásou dlouhovlasé Jennifer. A milovníci bulváru mohli zkoumat, jak to jiskří mezi zpěvačkou a jejím mladým tančícím amantem Casperem Smartem.

Setlist: Get Right, Love Don´t Cost a Thing, I´m Into You, Waiting for Tonight, I´m Real, All I Have, Ain´t It Funny, Jennifer From the Block, Baby I Love You, Hold It Don´t Drop It, I´m Glad, Brave, Secretly, If You Had My Love, Until It Beats No More, Let´s Get Loud, Papi, On the Floor, Dance Again


text: Daniel Maršalík, foto: Petr Tibi

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít