Do Prahy přijíždí kytarový Amadeus jménem Amos Lora

Vydáno 27.10.2012 | autor: redakce

Flamencový zázrak, kytarový génius či dokonce Amadeus nebo "delfín Paco de Lucíi" - těmito přízvisky je označován teprve třináctiletý španělský kytarista Amos Lora, který se začátkem listopadu chystá na svou koncertní premiéru v České republice.

Do Prahy přijíždí kytarový Amadeus jménem Amos Lora Do Prahy přijíždí kytarový Amadeus jménem Amos Lora


amos_lora_1_foto_jose_vicenteNa kytaru začal Amos hrát ve třech letech, první veřejné vystoupení následovalo o rok později. V sedmi letech jej čekal koncert v kultovním flamencovém podniku Casa Patas v Madridu, v jedenácti pak vlastní krátký koncert věnovaný Paco de Lucíovi. To je jen nástin jeho slibné kytarové dráhy, k níž mimo jiné náleží debutové album s vlastními autorskými kousky vydané letos na jaře.

O schopnostech Amose Lory se budou moci osobně přesvědčit návštěvníci pražského Paláce Akropolis v pondělí 5. listopadu, kdy se mladý umělec za doprovodu kapely opře do strun svého nástroje.

Kromě prvotřídního tvůrčího a uměleckého vyjádření přiváží Amos Lora na české pódium autentickou atmosféru španělské Andalusie, kolébky flamenca a zároveň prostředí pravého flamencového "umění ulice", jež je jeho hudební i životní školou. Blížící se pražský koncert bude zvláštní také tím, že se stane scénou pro natáčení dokumentu o této kytarové hvězdě s názvem Děti flamenca režisérky Kateřiny Hager. Na televizní premiéru dokumentu se pak diváci mohou těšit začátkem roku 2013.



TZ
zavřít