Cartonnage recyklují: Šíleně smutná princezna jako electropop

Vydáno 30.10.2012 | autor: redakce

Pražské electro-popové duo Cartonnage představuje remake, na kterém po dlouhé době Vanda Choco zpívá v češtině. Předlohou pro jim byla skladba Já už to vím, kterou  nazpívala Helena Vondráčková s Václavem Neckářem pro populární pohádku Šíleně smutná princezna.

Cartonnage recyklují: Šíleně smutná princezna jako electropop Cartonnage recyklují: Šíleně smutná princezna jako electropop

Remake i stejnojmenný videoklip vznikl pro projekt samosebou.cz na podporu recyklace, kterého už se zúčastnili např. Vypsaná fiXa, Wohnout nebo Prago Union. "Třídit odpad by mělo být v dnešní době samozřejmostí, proto jsme tento projekt rádi podpořili. Výběr skladby nebyl vůbec náhodný. Protože děláme synth pop hledali jsme kapelu, interpreta nebo skladatele, nejlépe českého, který by měl nadčasové melodie. Jednoznačně nám z toho vyšel Jan Hammer ml. Jsme rádi, že jsme mohli upravit jeho skladbu a že i v electro-popu máme českou osobnost světového věhlasu, na kterou můžeme navazovat," vysvětlují výběr skladby Cartonnage.

"Vedle těchto projektů se už začínáme věnovat přípravě našeho nového alba, které plánujeme vydat příští rok" prozrazují dále Cartonnage, jejichž poslední deska I'm Not Your Computer vyšla v loňském roce.

Líbí se vám nová verze? Diskutujte pod článkem.



TZ

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít