LIVE: Nightwork byli v SaSaZu sexy a cool

Vydáno 02.11.2012 | autor: redakce

Po necelém roce se do SaSaZu vrátila šestice bláznů Nightwork. Představila svůj nový videoklip Sexy Cool Driver a zároveň se v beznadějně vyprodaném holešovickém klubu natáčel celovečerní film Alice Nellis Revival.

LIVE: Nightwork byli v SaSaZu sexy a cool LIVE: Nightwork byli v SaSaZu sexy a cool


img_8881NIGHTWORK
SaSaZu, Praha
1. 11. 2012


Nightwork sice nepatří mezi ty sestavy, jež českému posluchači přináší něco nového a objevného, ale na naší scéně mají i tak své pevné místo. Navíc jedinečný hlas Vojty Dyka, pro něhož není žádná výška dostatečně vysoko, patří k tomu nejúžasnějšímu, co můžete na českých pódiích slyšet. Proč tedy řešit, že Nightwork jsou spíš než regulérní kapelou ukázkovou estrádou? Vždyť zabavit umí tak jako tak.

Úvod párty patřil drsným Darkwerk, podle vlastních slov "kapele samých individuí". Hlavní individua večera Nightwork se na pódiu objevila okolo půl deváté. Vojtěch Dyk se v první skladbě představil v bizarním kostýmu svalovce s velkým umělým penisem. Naštěstí se hned ve druhé písničce převlékl do košile, takže přítomné fanynky si mohly oddychnout. Nightwork rozjeli show nabitou hity v podobě Globálního oteplování, Tepláků, Včelky Mája, Drevosústruhára a mnohých dalších. Nechyběl v podstatě žádné zásadní šlágry, s nimiž jim po většinu času aktivně pomáhali oddaní fanoušci.

Podívejte se na fotoreport z koncertu

Vrcholem večera pak bylo představení nového singlu a klipu Sexy Cool Driver, v němž kapela opět předvedla svůj pověstný smysl pro humor, kterého mají stále nepřeberně. Ať už Vojta Dyk nebo kytarista Jakub Prachař udělali cokoliv, fanoušci freneticky aplaudovali a šestice pak přes hromový ryk ani nemohla slézt z pódia. Po závěrečném songu se však pánové rozloučili a na své místo uvedli prvního hosta.

img_8897img_8941















Beatboxer En.dru rozjel perfektní show, na kterou mnozí koukali s ústy dokořán. Nikdo ovšem netušil, že Nightwork ještě neřekli poslední slovo. Na stage se vrátili "jako emo" - v černém a s podmalovanýma očima. Poté si pozvali své "rodiče", kteří jim pokřtili nový singl. Následně Vojta Dyk pozval na plac kapelu Smoke. Jakmile si vzal do ruky kytaru Bolek Polívka, bylo všem jasné, že se právě teď se spustilo avizované natáčení filmu Revival v režii Alice Nellis. Ta po jedné písničce všem přítomným poděkovala s prosbou, že by potřebovala scénu sjet znova. Publikum rozhodně nebylo proti, a když se znovu objevili Nightwork a předvedli rockovou verzi Andělské dívky, bylo hlasité ještě víc. A tak se scéna se Smoke i s lítajícími dívčími kalhotkami zopakovala, což dozajista to nikomu nevadilo, ba právě naopak. Závěrečné hodiny večera poté už patřily DJ Frikymu a jeho vychytaným scratchům.
{vypnoutlink:Alice}



text: Barbora Turková, foto: Veronika Matějková

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít