RECENZE: debutová alba Suburban Terrorist a Noostrak

Vydáno 17.11.2012 | autor: redakce

Jestliže komerční sféry s pompou odhalily, že Česko Slovensko má talent, vězte, že jej nepostrádá ani nonkonformní metalový underground, a to na obou stranách relativně mladé hranice (byť mnohem starší, než předmětné soubory). Suburban Terrorist i Noostrak letos vydali debutová alba.

RECENZE: debutová alba Suburban Terrorist a Noostrak RECENZE: debutová alba Suburban Terrorist a Noostrak


suburban terrorist_cut-throat-from-the-world-of-obsessionSUBURBAN TERRORIST
Cut-throat From The World Of Obsession
Gothoom Productions
10 trax / 34:37 min






human tragedies every dayzrnkf2he0apvzksxlspcvymfbeeu2erpNOOSTRAK
Human Tragedies Every Day
Gothoom Productions
8 trax / 23:47 min







Východní sousedé Suburban Terrorist mají v krvi death metalovou zběsilost, nikoli však mrtvolnou zatuchlost. Pod hrubou slupkou nekompromisních songů lze bedlivým poslechem rozkrýt nejednu instrumentální finesu. Závanům monotónnosti razantně čelí také změny temp a když už se šťavnaté vypalovačky zdají nezarazitelné, vykoukne celkem chytlavá melodie (Loco) nebo osvěžující, více než minutová instrumentálka, označená lapidárně coby Intro Part II.

Havlíčkobrodští Noostrak se vydali cestou evidentní snahy o technicky propracovaný death core s četnými rytmickými zvraty. Navzdory rychlopalbě dvou kopáků skladby vyznávají převážně střední tempo, nezřídka je sympaticky zčistajasna protne kytarové sólo. Z Fredova "kanálně-záhrobního" projevu to pochopitelně není patrné, ale díky přítomnosti textů v bookletu si zaslouží ocenění i práce externisty Petra Pádivého. Že vzhledem ke stopáži jde de facto o EP, je v tomto světle podružné.

Resumé? Těžko zatím hovořit o převratných počinech, avšak o příslibech extrémní scény bychom v obou případech mohli.

text: Daniel Folprecht
Suburban Terrorist: 3/7
Noostrak: 4/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít