"Učitel funku" Maceo Parker míří do Brna

Vydáno 09.11.2012 | autor: redakce

Brno už tento víkend uvítá ikonu funkového saxofonu Maceo Parkera. Performera ze Severní Karolíny si budou moci poslechnout návštěvníci mezinárodního hudebního festivalu Moravia Music Fest 11. listopadu na Flédě.

"Učitel funku" Maceo Parker míří do Brna


Maceo_Parker-125Maceo Parker je často označován jako učitel funku. Saxofonista, jehož inspirací byl Ray Charles, vstoupil do povědomí díky spolupráci s Jamesem Brownem a od té doby vystupoval s mnoha významnými interprety funkové hudby. Hrál po boku George Clintona a později si ho vyžádal Prince, který jej pojmenoval The Teacher. Spolupracoval také s kapelami Living Colour nebo Red Hot Chili Peppers. Na brněnský koncert si s sebou přiveze vlastní kapelu, o níž říká, že je to "nejštíhlejší malý funkový orchestr na světě".

"Jsem vděčný a zároveň hrdý na to, že máme tu příležitost hostit takovou světovou třídu, jakou je Maceo Parker. Jsem si jistý, že právě on může být obrovskou inspirací pro všechny muzikanty a myslím si, že tady na Moravě je velký zástup lidí, kteří přijdou na jeho koncert nejen za zábavou, ale i za poznáním." vyjadřuje se k chystaném koncertu ředitel festivalu Josef Buchta.

O den později se Maceo přesune do Prahy, kde vystoupí v rámci Agharta Prague Jazz Festivalu v Lucerna Music Baru.



TZ, ape

zavřít