LIVE: Pražský výběr je i po letech živel

Vydáno 10.11.2012 | autor: redakce

Pražský výběr odložil po dlouhých letech neshody stranou a připravil několik vystoupení v původním složení. V plné Tipsport Areně uchopil svůj comeback za správný konec a připravili fanouškům nezapomenutelný zážitek.

LIVE: Pražský výběr je i po letech živel LIVE: Pražský výběr je i po letech živel


img_1801PRAŽSKÝ VÝBĚR
Tipsport Arena, Praha
9. 11. 2012


Opona padá a v mracích mlhy se zjevuje Michal Pavlíček, Vilém Čok a za bicími sedící Jiří Hrubeš. Z rakve v popředí pódia vylézá Michael Kocáb alias Hrabě X a celá show pomalu nabírá na obrátkách. Pavlíček od začátku předvádí své mistrovské kytarové dovednosti a Vilém Čok se prezentuje svou typickou živelností.

Celá scéna je dokonale připravená, světelné efekty nejsou nijak rušivé a za zády muzikantů jsou promítány zajímavé projekce. První část setu je věnována kultovnímu albu Straka v hrsti. Kapela servíruje skladby v tomtéž pořadí, jak je známe z desky. Prostřednictvím vypalovačky Na václavském václaváku dostává větší prostor i Vilém Čok, následuje Straka v hrsti, Pražákům těm je tu hej a Zubatá. Plná hala nadšeně zpívá se svou skupinou.

img_2064a
















Muzikanti jsou dobře naladění, zejména Kocáb, který poutal pozornost nápaditými převleky, se neustále objímá se svými kolegy, jako by si je chtěl definitivně udobřit. Na pódiu se na chvíli objevil i Ondřej Soukup a nechybí ani další někdejší spoluhráč Jiří Tomek. První část show zakončuje reprezentativní sólo Jiřího Hrubeše, k němuž se postupně přidá i Klaudius Kryšpín. Ten Hrubeše následně za bicími střídá. Posuzovat, který z bubeníků zvládl svoji úlohu lépe, je téměř nemožné. Oba zahráli na vysoké úrovni. 

Druhá část programu je sestavena z materiálu z dalšího legendárního alba, které se nedávno dočkalo reedice - Výběr. Zazněly notoricky známé pecky jako Člověk bez talentu, Hrály dudy nebo Sbal si to svý ráno. Zejména u posledně jmenované se při rychlejším refrénu publikum dostalo do větších obrátek.

img_1974img_2074















Po bouřlivých ovacích se fenomenální band vrací, aby zahrál několik přídavků. Došlo i na vůbec první oficiální singl kapely - Olda je přítel můj, následuje jeho B strana, tedy song Komu se nelení, tomu se ženění, a nakonec připomínka devadesátkového alba Běr v podobě písně Melem nemelem. Načež sestava definitivně mizí do zákulisí.

Rozhodnutí vrátit se v původním složení bylo určitě na místě. Pražský výběr i po dlouhých letech zůstává dostatečně živelný, má stále co nabídnout a davy jejich příznivců kupodivu nikterak neřídnou. Nezbývá než popřát hodně štěstí při dalších zastávkách tohoto turné.



text: Lukáš Loužecký, foto, Veronika Matějková

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít