Beach House poprvé rozkvetou v Česku

Vydáno 11.11.2012 | autor: redakce

Oceňovaná americká indie kapela, dream popoví Beach House, odehrají v pondělí 12. listopadu svůj první pražžský koncert. Stane se tak v rámci evropského turné k jejich aktuální, čtvrté desce Bloom, jež vyšla letos v květnu.

Beach House poprvé rozkvetou v Česku Beach House poprvé rozkvetou v Česku

beachhouse2Beach House vznikli v roce 2004, kdy Victoria Legrand a Alex Scally založili v Baltimoru duo tvořící jednoduchou hudbu založenou na kytaře, klávesách a jedinečném vokále. Minimalistický rozměr kapely napomohl k intenzivní, vyzívající a zároveň snazší tvorbě. O dva roky později vydávají Beach House eponymní debutovou desku, s níž okamžitě, za přispění serveru Pitchfork, zaznamenávají úspěch. Od té doby v pravidelném intervalu dvou let vydávají nový materiál - v roce 2008 to bylo album Devotion, před dvěma lety pak Teen Dream, aktuální je Bloom.

Po krátkém koncertním turné, jež proběhlo ihned po vydání Bloom, se kapela v listopadu vrací na rozsáhlejší turné po Evropě, během něhož se poprvé představí i v České republice.

Koncert proběhne už 12. listopadu v pražském MeetFactory. Před Beach House vystoupí temně elektronický projekt Holy Other, který aktuálně vydává novou desku Held. Vstupenky jsou k dispozici v obvyklých předprodejích za cenu 490 Kč.

TZ, ape

zavřít