Mňága a Žďorp vydává výběrovku a vyráží na narozeninové turné

Vydáno 14.11.2012 | autor: redakce

Mňága a Žďorp letos měla napilno. Oslavila čtvrtstoletí od svého vzniku, v dubnu vydala album Dáreček a momentálně posílá do světa i výběr největších hitů. Zároveň vyráží na podzimní turné, které zpestří řada hostů a jež vyvrcholí v pražské Lucerně.

Mňága a Žďorp vydává výběrovku a vyráží na narozeninové turné Mňága a Žďorp vydává výběrovku a vyráží na narozeninové turné

mnaga_plakat_lucernaZa 25 let stihla Mňága vydat jedenáct studiových alb, odehrát přes dva tisíce koncertů, natočit kolem třiceti videoklipů a vyprodukovat slušnou várku hitů jako jsou Hodinový hotel, Nejlíp jim bylo, Made in Valmez, I cesta může být cíl, Písnička pro tebe nebo Ne, teď ne! A všechny tyto hity se objeví i na nové výběrovce nazvané příznačně Mňága a Žďorp - Výhledově! Best of 25 let.


Vyhrajte lístky na koncert Mňágy v Lucerně!

V rámci oslav 25. výročí vyráží Mňága na speciální narozeninové turné. Odehraje 13 koncertů a každý z nich zpestří i pár hostů. "Přijede Xindl X, Radek Pastrňák z Buty, Karel Holas a František Černý z Čechomor, Michal Hrůza, Petr Váša, Milan Cais z Tata Bojs nebo Matěj Ruppert z Monkey Business. Na každém koncertě chceme mít aspoň dva hosty," přibližuje zpěvák Petr Fiala. V setlistu turné prý zazní i nečekané songy. "Oživíme pár starších písniček, které jsme dlouho nehráli. A možná si střihneme i akustické okýnko. Každopádně se můžete těšit na kapánek delší koncerty," dodává Fiala.

Vrcholem turné bude koncert v Lucerně 21. listopadu, kde vystoupí víc než desítka hostů, např. Richard Krajčo, Márdi a někteří bývalí členové Mňágy. Součástí každé vstupenky bude CD Dáreček 2. To stejně jako "jednička" přináší cover verze známých písní Mňágy. Tentokrát se o ně postarali Charlie Straight, Buty, WWW, Roman Holý, Longital, Goodfellas, Magnetik, Luno nebo Lucie Redlová.


Zastávky turné:

13. 11. Valašské Meziříčí (M-Klub)
14. 11. Brno (Musilka)
15. 11. Plzeň (KD Šeříkovka)
16. 11. Hradec Králové (Rockový Klub U Cikána)
17. 11. Krnov (Kofola Music Club)
21. 11. Praha (Velký sál Lucerny)
22. 11. Karlovy Vary (Husovka)
23. 11. Chomutov (Kulisárna u Divadla)
24. 11. Tábor (Milenium)
28. 11. Olomouc (U-klub)
29. 11. České Budějovice (KD Slavie)
30. 11. Zlín (Masters of Rock Café)

Mňága a Žďorp bude jedním z koncertních hostů vyhlášení Hudebních cen Žebřík 15. března v Plzni!

TZ, ape

zavřít