RECENZE: DVD Ležatá Letná je velkolepá oslava nekonečna

Vydáno 17.11.2012 | autor: Marta Pušová

Je tomu víc než rok, co Tata Bojs odehráli nezapomenutelný koncert ve Sportovní hale na Letné. Kdo byl, dodnes vzpomíná, kdo nebyl, dodnes lituje. Tata Bojs však prozřetelně celou jedinečnou show zaznamenali na DVD Ležatá Letná. Nabízí nejen záznam koncertů, ale i řadu bonusů.

RECENZE: DVD Ležatá Letná je velkolepá oslava nekonečna RECENZE: DVD Ležatá Letná je velkolepá oslava nekonečna


tatabojs_dvdTATA BOJS
Ležatá Letná 2011 (DVD+CD)
Supraphon


Samotné video z koncertu začíná záběry z backstage, kde Tata Bojs netrpělivě čekají na vstup na pódium, zatímco v pozadí hraje intro z alba Ležatá osmička. Právě tato deska a její loňský křest, daly základ obrazovému záznamu Ležatá letná.

Po klasickém Mardošově pozdravu: "Ahoj, my jsme skupina Tata Bojs z Hanspaulky!" se songem Papírovka rozjede nabitá show plná všemožných vychytávek z hlavy lídra, bubeníka a zpěváka kapely Milana Caise. Hned druhý song Attention aus hommes oživí taneční číslo v podání skupiny Dekka Dancers, což ale zdaleka není jediné zpestření koncertu.

Po Ztraceni v překladu dojde na samotný křest Ležaté osmičky, jíž Tata Bojs nevšedně pokřtili světlem. Vzpápětí se na pódiu objeví další překvapení - Vladimír 518 z PSH, který si stejně jako na albu zahostoval v songu Světová. Následující Písmenkovou zase podpoří Clarinet Factory. Při Usínací to zase vypadá jak při návštěvě z jiného světa, když se na stagei objeví obrovská bílá koule s mrkajícím okem, která jen tak levituje v prostoru. Škoda jen, že jak taneční vystoupení, tak řada technických vymožeností se v rychle se střídajících sestřizích tak trochu ztrácí a atmosféře ubírá na kouzlu i místy černobílý obraz.

Záznam ze křtu končí obrovským bílým DÍKY! na plátně za kapelou, Caisovým bubenickým záchvatem a neutuchajícím aplausem nadšených přítomných. Pro diváka to však zdaleka není konec DVD. V nabídce je totiž nejen bonus, který obsahuje záznam dalších třech písní - Toreadorská otázka, Náměsíčná a Vesmírná, ale i klipy ke třem songům z desky Ležatá osmička - Opakování, Usínací, Homo Demo. Kdo by snad stále ještě neměl dost, ten si může poslouchat záznam živého vystoupení na CD.

Shlédnuto a shrnuto - DVD pravděpodobně ocení především ti, kteří neměli možnost vidět koncert na Letné naživo. Ti, kteří ho viděli, budou asi spíš i nadále vzpomínat na skutečný zážitek.



text: Marta Pušová
5/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít