David Koller chystá vánoční koncert s Agon Orchestra

Vydáno 18.11.2012 | autor: redakce

David Koller pro jeden večer vzkřísí koncertní projekt z jara letošního roku, kdy odehrál tři vyprodané koncerty s komorním orchestrem Agon. Ještě jednou si tak mohou Kollerovi fanoušci vychutnat oblíbené skladby za doprovodu smyčců a dechů, a to 29. prosince v liberecké Tipsport aréně.

David Koller chystá vánoční koncert s Agon Orchestra David Koller chystá vánoční koncert s Agon Orchestra


david-koller-v-rock-cafeV programu zazní známé hity Davida Kollera v bigbandových aranžích. Nepůjde však o obvyklé spojení, kdy zpravidla zvítězí zvuk rockové kapely. Concerto grosso Davida Kollera a Agon Orchestra je koncipován do symfonické podoby, v níž se střídá původní rockový sound s cover verzemi, jež originální nahrávky připomínají pouze vzdáleně.

"Po odehraných reprízách můžu říci, že aranžmá Agonu je napsáno skvěle a že dirigent Petr Kofroň mnohdy doplnil tušené. Předáváme si s Agon orchestrou hudební témata, nebo hrajeme po sobě jiné aranžmá stejných skladeb," říká David Koller a dodává: "Naše spolupráce není o tom, že hraje hlavní kapela plus doplňující tklivý orchestr. Tohle je Concerto Grosso!" zdůraznil David Koller.

Koncert Davida Kollera a Agon Orchestra v liberecké Tipsport aréně 29. prosince zakončí povedený rok, kdy se všestranný muzikant zapojil vedle svých autorských koncertů také do několika charitativních projektů a na podzim se účastnil putovní přehlídky Slet bubeníků.

Ani na začátku nového roku se nechystá David Koller odpočívat. Momentálně pracuje na koncepci akustické turné, které odehraje v únoru a březnu 2013 na jevištích českých a moravských divadel.

TZ, ape

zavřít