Jitka Charvátová má nový klip a chystá s Dušanem Vozárym druhou desku

Vydáno 19.11.2012 | autor: redakce

Na začátek listopadu připravila zpěvačka Jitka Charvátová (Oceán, JI, ex-Skyline) pro své fanoušky první ochutnávku z připravované druhé sólové desky. Singl Timeless vznikl ze spolupráce Jitky s výraznými osobnostmi české hudební scény.

Jitka Charvátová má nový klip a chystá s Dušanem Vozárym druhou desku Jitka Charvátová má nový klip a chystá s Dušanem Vozárym druhou desku

jitka_charvatova-106Autorskou skladbu Jitce pomáhali dotvořit Thom Herian (N.O.H.A., Sato-San-To) a Ecson Waldez, jako producenta singlu si Jitka zvolila svého dlouholetého přítele, kolegu ze skupin Oceán nebo Fiction a velký hudební vzor Dušana Vozáryho. Pilotní singl z nové desky zpěvačka umístila na web, kde si jej může každý stáhnout.

 

"Přesně ve chvíli, kdy jsem se začal ukládat k zimnímu spánku, ozvala se Jitka a vyzvala mě ke spolupráci na její další sólovce. Rázně odmítla můj argument, že už jsem v důchodu a chci se věnovat pracem na zahrádce a vnutila mi k poslechu asi deset demáčů, který mne natolik nadchly, že jsem odložil bačkory a zavázal se ke spolupráci. A poté, co jsme v potu a krvi vyprodukovali první píseň, jsem moc rád, že se to stalo!" odpovídá Dušan Vozáry na otázku, jak došlo k jeho spolupráci s Jitkou nad rámec Oceánu.

Singl Timeless naznačuje výrazný posun Jitčiny sólové tvorby od popové rozvernosti, typické pro první desku Feed My Lion, k temnější a hloubavější poloze. Během října vznikla i vizuální podoba singlu, jejímž autorem je Jitčin dvorní stylista a výtvarník Jan C. Löbl. Nový klip se točil v nočním lese na Javorníku a Jitka v něm vystupuje jako Ariel, paní Země, živlů a zvířat. Ostatně stejně, tedy Ariel, se bude jmenovat i celá druhá deska, na které Jitka momentálně intenzivně pracuje a jejíž vydání se plánuje na jaro 2013.

„Natáčení klipu byl opravdu zážitek, stála jsem ve tmě, v tichu, v lese, pak se rozsvítila světla, projektor a nekonečná sukně zrcadlila projekce jako plátno. Hodilo mě to do jiné dimenze. Viděla jsem pár záběrů a ty předčily dokonce i to, co jsem vnímala při natáčení,” říká ke klipu Jitka Charvátová.



tz, dm

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít