Example potřetí v Česku: v březnu přiveze taneční hudbu i rock

Vydáno 19.11.2012 | autor: redakce

Potřetí během jednoho roku uvidí české publikum britského zpěváka Exampla. Po únorové premiéře ve vyprodaném Lucerna Music Baru a festivalovém vystoupení na Rock for People zahraje 15. března 2013 v pražské Incheba Areně.

Example potřetí v Česku: v březnu přiveze taneční hudbu i rock Example potřetí v Česku: v březnu přiveze taneční hudbu i rock


elliot-gleave-aka-example-007Example si oblibu mezi českými fanoušky získal zejména svojí loňskou, v pořadí třetí nahrávkou Playing in the Shadows s úspěšnými singly Changed the Way You Kiss Me nebo Natural Disaster. Na úspěch tohoto alba se Elliot John Gleave, jak zní Examplovo občanské jméno, pokusí navázat aktuální novinkou The Evolution of Man, jež vychází 19. listopadu.

Pro Exampla však zůstane klíčové živé koncertování: "Mám jediné poslání - dostat lidi do varu!" říká. "Měřím úspěch vystoupení podle toho, jak moc to lidi rozjedou a jak si zaskáčou. Sleduju už léta Faithless a na Readingu jsem viděl Nirvanu. Lidi při jejich koncertech šíleli. A takovou energii bych chtěl mít."

Tohle chtěl Example odjakživa, ale před vydáním Playing in the Shadows to tak snadné nebylo. "Před dvěma lety jsem byl jen já a jeden DJ," vysvětluje. "Teď mám už celou kapelu. Bubeníka. Basáka. Kytaristu. Je to perfektní mix." Kapela prý byla hlavním důvodem, proč se na albu The Evolution of Man rozhodl přitvrdit. "Po Playing In The Shadows spoustu lidí říkalo: 'To je ten chlápek, který zpívá na dance music'," vysvětluje Example. "A mě napadlo, že dokážu víc. Umím písničky koprodukovat, strukturovat, umím psát texty. Takže jsem chtěl udělat dance-rockové album, kde všechno stojí na kytarovém riffu a od toho se všechno odvíjí."

Fanoušci se o jeho slovech můžou přesvědčit 15. března, kdy muzikant dorazí s novou nahrávkou i do Prahy. Vstupenky budou k dostání v obvyklých předprodejích od 720 Kč. {vypnoutlink:Kiss}



TZ, ape

zavřít