Swans po dvou letech v Praze. I s novým albem

Vydáno 21.11.2012 | autor: redakce

Dva roky po svém comebacku vydali Swans další album s názvem The Seer a vyrazili do klubů. Zastávka v České republice v jejich itineráři opět nechybí - pětice vystoupí v úterý 27. listopadu v pražském Lucerna Music Baru.

Swans po dvou letech v Praze. I s novým albem Swans po dvou letech v Praze. I s novým albem


swans

Michael Gira a jeho Swans se od poloviny roku 2010 snad ani na chvilku nezastavili. Comebackové album My Father Will Guide Me up a Rope to the Sky ihned po vydání umlčelo jakékoliv ironické připomínky ke znovuzrození skupiny a řada koncertů definitivně potvrdila návrat kapely na scénu.

Na aktuální desce The Seer hostují Akron/Family, zpěvačka newyorských Yeah Yeah Yeahs Karen O, hlukový mág Ben Frost, Grasshoper z Mercury Rev a k překvapení všech zainteresovaných i Jarboe, někdejší zpěvačka Swans.

Kapela, jež letos slaví třicet let od svého vzniku, aktuálně vystupuje v sestavě: Michael Gira, Norman Westberg, Christoph Hahn, Thor Harris, Phil Puleo a Chris Pravdica.

Post-punkový večírek v Lucerna Music Baru začne v osm hodin. Jako host zahraje americký kytarista a zpěvák Sir Richard Bishop. Vstupenky jsou k dostání v obvyklých předprodejích od 490 Kč.



TZ, ape

zavřít