Kabát chystá jarní turné: vrátí se do doby Al Caponeho

Vydáno 24.11.2012 | autor: redakce

Kabát chystá na jaro projekt, v němže dojde ke koncertnímu spojení s tzv. Big Bandem. Turné bude probíhat v halách a na zimních stadionech. Jde o šest exkluzivních koncertů v ČR a tři koncerty na Slovensku.

Kabát chystá jarní turné: vrátí se do doby Al Caponeho Kabát chystá jarní turné: vrátí se do doby Al Caponeho

kabat_banditiKabát na chystaném turné zapojí dechovou sekci. Nejde o snahu překvapit za každou cenu, jako o spontánní nápad - kapela si uvědomila, kolik jejích písní obsahuje tyto atributy, a co by se stalo, kdyby se z toho udělal fór, a v důsledku třeba polovina koncertu.

Unikátnost projektu spočívá mimo jiné v tom, že kvůli atmosféře se scéna promění do stylu třicátých let, do designu legendárních klubů a kabaretů z doby, kdy je navštěvovali Al Capone a jemu podobní hejskové v dobách americké prohibice. Jde o okázalost a pompu, neměly by chybět ani krásné tanečnice v dobových kostýmech. Ty doplní veškeré atributy, které jsou pro Kabát typické - bohaté videoprojekce, velkolepě pojatá světla, pyrotechnika, atd. o nový, živý rozměr scény.

Celý projekt bude volným pokračováním projektu Banditi di Praga. Projekt se v tichosti připravuje přibližně čtyři roky a zkoušky jednoznačně potvrdily, že je to krok správným směrem. Kabát samozřejmě nabídne své největší hity, objeví se i v posledních letech méně hrané skladby, ve kterých se už objevily atributy Big Bandu a Dixilandu, byť v menším měřítku.

Termíny Turné 2013:

24.4.Pardubice - ČEZ Aréna
27.4.Olomouc – Zimní stadion
30.4.Ostrava – ČEZ Aréna
2.5.Košice – Steel Arena
4.5.Zvolen – Zimný štadión
7.5.Bratislava - Incheba
9.5.Brno – BVV – Pavilon „P"
11.5.Plzeň– ČEZ Aréna
14.5.Praha – O2 Aréna

TZ, ape


kabat_02_top

 

zavřít