Alicia Keys chystá turné. Girl on Fire zazní i v Praze

Vydáno 26.11.2012 | autor: redakce

Alicia Keys právě vydává svoji pátou nahrávku Girl on Fire. Zároveň oznámila koncertní turné, v jehož rámci dorazí i do České republiky. Stane se tak 12. června 2013, kdy svůj hlas rozezvučí v O2 Areně.

Alicia Keys chystá turné. Girl on Fire zazní i v Praze Alicia Keys chystá turné. Girl on Fire zazní i v Praze


aliciakeys_01_lrPilotní stejnojmenný singl Girl on Fire zpěvačka vypustila už začátkem září, avšak na celé album si museli fanoušci počkat do 26. listopadu. "Girl on Fire je o hledání té správné polohy mého hlasu a o odvázání se, ale hlavně o sebedůvěře a víře ve své vlastní instinkty," říká Alicia Keys. "Nemohu se dočkat, až to vše budu sdílet s celým světem. Moc se těším až znovu vyrazím na turné, mám v plánu vám přinést něco emocionálního a vzrušujícího."

Alicia Keys na albu spolupracovala s uznávanými jmény včetně dlouholetého spolupracovníka a skladatele Kruciala, držitele Grammy Award Babyface, ale také s rozvíjejícími se talenty z Velké Británie, např. Emeli Sandé nebo Jamiem XX. Pod jednou skladbou je podepsán také Bruno Mars.

Jednatřicetiletá Keys se vedle hudby věnuje mnoha dalším činnostem. Objevila se ve filmech Sejmi eso, Holka na hlídání nebo Tajný život včel a loni se sama postavila i za kameru jako režisérka jedné z povídek v rámci TV série Five, které vyprávějí příběhy žen postižených rakovinou prsu. Vyzkoušela si také roli spisovatelky, když vydala knihu Tears for Water: Songbook of Poems & Lyrics by Alicia Keys.

Čtrnáctinásobná držitelka Grammy zazpívá v Česku po čtyřech letech. V roce 2008 se domácím fanouškům představila vůbec poprvé v rámci turné k nahrávce As I Am. Vstupenky na červnový koncert, jež budou pouze na sezení, půjdou do prodeje 29. 11. K dostání budou v cenové relaci 1090 - 1990 Kč.



TZ, ape

zavřít