Vladimir 518 zve na křest nové knihy Město=Médium

Vydáno 29.11.2012 | autor: redakce

Očekávaná kniha Město = Médium autorů Vladimira 518, Jana Matouška a Markéty Vinglerové bude již tento pátek poprvé představena veřejnosti na stejnojmenném večírku v pražském klubu Roxy.

Vladimir 518 zve na křest nové knihy Město=Médium Vladimir 518 zve na křest nové knihy Město=Médium


mm obalka 2V průběhu večera vystoupí multimediální skupiny Lunchmeat a Spam (Vladimir 518, David Vrbík), londýnská synthpopová legenda DMX Krew, němečtí Black Red Djs, a další. Akce začíná ve 20:00.

Knížka Město=Médium navazuje na úspěšnou spolupráci vydavatelství Bigg Boss a městských projektů BU2R, kdy v loňském roce vydali úspěšnou publikaci Kmeny. Tentokrát ještě ve spolupráci s VŠUP vložili svou důvěru v projekt, který mapuje vývoj vizuálních podob pražských ulic a veřejných prostor za posledních sto let z pohledu světla - ať už jde o neonové nápisy, pouliční světla, nebo umělecké světelné instalace či projekce. Město autoři vnímají jako médium, prostor k vyjádření.

Autory knihy jsou Vladimir 518, Jan Matoušek a Markéta Vinglerová. Velká obrazová část, která je rozvrstvená do 400 stran publikace, je doplněna texty Miroslava Petříčka, Tomáše Pospiszyla, Jiřího Zemánka, Kláry Žaludové a mnoha dalších. Kniha se už v současné době těší velkému zájmu, proto se vydavatelé rozhodli po loňských zkušenostech, kdy se Kmeny vyprodaly během prvního týdne, sprovoznit předobjednávkový systém na eshopu Bigg Boss.


TZ, ape
zavřít