Co vychází v prosinci: přehled novinek

Vydáno 23.12.2012 | autor: Petr Adámek

Přistanou pod stromečkem ponožky a papuče? Anebo to bude nová deska rappera Wize Khalify? Nebo čerstvá kompilace Ženským hlasem či jiná sběratelská kolekce od Motörhead? Ať už to bude cokoliv, celá redakce vám, čtenářům iReportu, přeje krásné prožití Vánoc.

Co vychází v prosinci: přehled novinek Co vychází v prosinci: přehled novinek


wiz-khalifa-onifc-coverWiz Khalifa - O.N.I.F.C.
Rapper Wiz Khalifa vydal krátce před Vánoci své čtvrté album. Zkratka O.N.I.F.C. má hned dva výklady: One Night in First Class a Only Nigga in First Class. Mezi hosty se objevují jména jako Akon, Pharrell Williams nebo The Weeknd. První singl Work Hard, Play Hard vydaný už v dubnu spolupracoval Benny Blanco a norský púroducentský tým Stargate. Druhým singlem je skladba Remember You.





zenskym-hlaseml-200x200Ženským hlasem - Ženským hlasem
Komilace Ženským hlasem je šestnáctka písní, které nemají ambici dobývat hitparády rozhlasových stanic, ale otevírat emoce. Slovy Michala Pekárka z ClickMusic jde o volné seskupení žen, které umějí sdělovat emoce skrz svou hudbu, slova a interpretaci. Na albu se objevují např. Zuzana Navarová, Lenka Dusilová, Jana Kirschner, Katarína Koščová, Dorota Barová, Lucia Šoralová, Vladivojna La Chia, Szidi Tobias a další.





motorhead_kompilaceMotörhead - Complete Early Years

Limitovaná sběratelská kolekce Complete Early Years oslavuje 35. výročí britské heavy metalové legendy Motorhead. Kolekce obsahuje několik studiových alb počínaje stejnojmenným debutem Motörhead, dále Overkill, Bomber, Ace Of Spades, No Sleep till Hammersmith, Iron Fist a další a také mnoho raritních desek a singlů. Součástí je také fotoalbum a jiné sběratelské lahůdky. To vše je zabaleno do stylové kovové lebky.

 





rammstein-videos-1995-2012Rammstein - Videos 1995 - 2012
Po loňském výběru svých největších hitů nazvaném Made In Germany 1995 - 2011 servírují berlíňané Rammstein další kompilaci. Aktuální komplet 3 DVD nebo 2 Blu-ray s názvem Videos 1995 - 2012 obsahuje všechny videoklipy, které kapela v minulosti natočila. Kromě toho doplňuje každý klip i rozsáhlý "making of" dokument, který nabízí velmi intimní a autentický pohled do zákulisí každého natáčení. Předzvěstí této kompilace byl zbrusu nový videoklip Mein Herz Brent. (podívejte se)




rihanna loud at the o2Rihanna - Loud Tour: Live At The O2
V prosinci 2011 odehrála Rihanna celkem deset beznadějně vyprodaných koncertů v britské metropoli. Poslední tři nechala zaznamenat a sestřihat a finální výsledek právě pouští do světa pod názvem Loud Tour: Live At The O2. Ten nabízí všechny známé hity jako Only Girl (In The World), California King Bed, Rude Boy nebo We Found Love. Kromě koncertu samotného, který čítá dvacet písní, se fanoušci můžou těšit i na pohled do zákulisí celé šňůry. V listopadu Rihanna vydala už svoji sedmou studiovou nahrávku Unapologetic.



vec-stereo-farbo-slepo-coverVec - Stereo Farbo Slepo
Vec připravil na závěr roku 2012 třetí studiovou kolekci. O plánu vydat novou desku dal vědět už před časem, když přišel se singlem Branči Kováč. Aktuálním singlem je skladba Placebo. Mezi hosty se na desce objevuje Vladimír 518 z PSH, který zároveň zpracoval návrh obalu Stereo Farbo Slepo. Vec patří k nejzkušenějším interpretům na česko-slovenské hiphopové scéně. Už v devadesátých letech působil ve skupině Trosky, později zvládl vydat dvě sólová a jedno remixové album.




bruno_mars_unorthodox_jukeboxBruno Mars - Unorthodox Jukebox
Bruno Mars byl třináctkrát nominován na cenu Grammy, z debutového alba Doo-Wops & Hooligans prodal přes 45 milionu singlů a na YouTube je vidělo přes miliardu diváků. Na úspěšné album, které vyšlo před necelýma dvěma roky, se bude Bruno Mars snažit navázat aktuální novinkou Unorthodox Jukebox. Mars a jeho tvůrčí a autorský team The Smeezingtons se spojili se slavnými producenty, jako jsou Jeff Bhasker, Mark Ronson a Diplo a vytvořili album s deseti písničkami. Jako první singl uvedl Mars skladbu Locked Out of Heaven. Celá deska je streamována online prostřednicvím speciálního stylového jukeboxu.



green_day_tr_miniGreen Day - ¡Tré!
Závěrečným dílem ¡Tré! končí Billie Joe Armstrong, Mike Firny, Tré Cool trilogii ¡Uno!, ¡Dos!, ¡Tré!, již fanouškům naservírovali během pouhých dvou a půl měsíců. Zatímco první kousek označuje trojice jako power pop a u druhého mluví o garáži, závěrečná část je jakási všehochuť, s prvky punkrocku a la Dookie, s experimentálními elementy Nimrod a Warning a také vlivy soap-rockové opery na způsob American Idiot a 21st Century Breakdown. Frontman Billie Joe rovněž uvedl, že ¡Tre! je nejambicióznější album celé trilogie. Nahrávku opět produkoval Rob Cavallo.



rytmus-jedinycohresiRytmus - Jediný čo hreší
Rytmus v loňském roce vydal klubově laděnou desku Fenomen, na které koketoval s přímočarou taneční hudbou, soudcoval v několika talentových soutěžích a především koncertoval. Novinka Jediný čo hreší navazuje na několik let starý titul Si Zabil, který byl sbírkou nejrůznější singlů, rarit a hostovaček. Také Jediný čo hreší je kolekcí nahrávek, které Rytmus posbíral za poslední měsíce. Kromě několika zajímavých featuringů (Embassy, polský rapper Sobota, Mad Skill) a remixů (Príbeh, Mama, Hip hop pojde hore) deska obsahuje i několik novinek. Většina skladeb oficiálně nikdy nevyšla.



tribute-coverMichal Horáček - Tribute
K životnímu výročí textaře Michala Horáčka připravili jeho kolegové jako překvapení dva velké koncerty, kde zazněly písně s texty oslavence v netradičních podáních i aranžích. Sám Michal Horáček říká: "Byl to večer ve společnosti těch, kteří jsou nejlepšími z nejlepších. Jeden z nejsvéráznějších, nejdojemnějších a nejpůsobivějších večerů mého života." Na dvou říjnových koncertech v pražské Státní opeře zazpívali například Lucie Bílá, Jana Kirschner, Aneta Langerová, Lenka Nová, Lucia Šoralová, Vojta Dyk, Michael Kocáb, Matěj Ruppert nebo Richard Miller. Komplet 2 CD obsahuje celkem 25 písní.



ego-zijemelenrazmixtapeEgo - Žijeme len raz
Slovenský rapper Ego, člen skupiny Kontrafakt, v níž působí spolu s Rytmusem, přichystal první sólovou desku, mixtape Žijeme len raz. Ego desku pojmenoval podle letního česko-slovenského megahitu, jehož popularitu nejlépe dokládá počet zhlédnutí na YouTube. Videoklip Žijeme len raz totiž nasbíral 19 milionů zhlédnutí. Ego zároveň s vydáním mixtape Žijeme len raz zveřejnil i nový singl Každý deň, na kterém spolupracoval s Tomi Popovičem (Príbeh, Nebo peklo ráj atd.) a který pochopitelně zařadil i na zmíněnou desku.



kiss-casablanca-coverKiss - The Casablanca Singles: 1974-1982
The Casablanca Singles: 1974-1982 je kolekce všech 29 singlů, které Kiss vydali na labelu Casablanca ve svých nejúspěšnějších letech. "Z poloviny metalová kapela, z poloviny cirkus", jak byli tehdy Kiss nazýváni, příští rok oslaví 40 let na scéně. Gene Simmons k tomu dodává: "Tenhle set reprezentuje naše úplné začátky a dokumentuje raný úspěch kapely a začínající růst." Edice bude dostupná na 29 CD nebo sedmipalcových vinylech. V kolekci nebudou chybět hity jako Detroit Rock City, I Was Made For Lovin' You nebo Rock and Roll All Nite.



leonalewis-glassheartLeona Lewis - Glassheart
Jedna z nejúspěšnějších britských zpěvaček Leona Lewis nachystala třetí studiové album. Glassheart se natáčelo poslední dva roky v Londýně, Denveru a Los Angeles a produkce se ujal Fraser T Smith (Adele, Florence & The Machine, Plan B, Britney Spears). "Na novém albu jsem spojila své srdce a duši v jedno. Glassheart je album přímé, emocionální a progresivní. Jsem na tuto nahrávku opravdu hrdá," říká zpěvačka. Prvním singlem z alba je skladba Trouble, kterou Leona napsala mimo jiné s hvězdičkou Emeli Sandé.




kesha-warriorKe$ha - Warrior
Druhé studiové album Warrior nachystala americká zpěvačka a rapperka Ke$ha. Kromě autorských skladeb Ke$hy, které albu budou dominovat, se na desce mimo jiné podíleli i will.ilam, Iggy Pop nebo Ben Folds. První singl Die Young je v rádiovém éteru od konce září. Standardní album bude obsahovat 12 skladeb, vedle toho vyjde i deluxe edice, na které najdeme další 4 bonus tracky. Pro největší fanoušky vyjde i exkluzivní edice, která bude obsahovat i speciální pětitrackové akustické EP.




chevelleChevelle - Stray Arrows: A Collection of Favorites
Americká alternativně-metalová formace Chevelle poprvé rekapituluje. Kompilace Stray Arrows: A Collection of Favorites se ohlíží za jejich sedmnáctiletou kariérou a obsahuje dvanáct skladeb. Nechybí hity jako The Red, Face to the Floor, Hats Off to the Bull, The Clincher a další. Všech dvanáct skladeb dostalo nový zvukový kabát.





TZ, ape


wiz-khalifa-onifc-cover_top
zavřít