Honza Homola z Wohnout natočil své druhé sólové album

Vydáno 04.12.2012 | autor: redakce

Kytarista Honza Homola si dal na chvíli pauzu od své domovské kapely Wohnout a natočil svoji druhou sólovou desku. Ta nyní vychází pod názvem Čarovánky.

Honza Homola z Wohnout natočil své druhé sólové album Honza Homola z Wohnout natočil své druhé sólové album


honza homola 02 640x506"Celé tohle album vzniklo doma v mém pokoji. Kromě nástrojů, který jsem z technickejch důvodů musel točit v profesionálním studiu, se všechno odehrálo v malé místnůstce vedle kuchyně. Sem jsem si zval nejrůznější hosty s jejich nástroji a hrdly, aby vznikla spontánně experimentální směs písniček, kterou jsem nazval Čarovánky," uvádí Honza Homola.

Album obsahuje jedenáct písní a je zpola instrumentální a z druhé půlky zpívané. Nosným prvkem je zde kytara, ale povětšinou akustické písničky nesou vzduchem i klavír, flétnu, smyčce, perkuse, kontrabas či housle. Došlo na kombinace harfy a elektrické kytary, flétny a zpěvů ptáků, nebo se v písničkách popraly bicí se smyčci.

Čtěte také: ROCKBLOG - Honza Homola: Pískání

Čarovánky jsou albem, které vzniklo bez ohledu na tok moderní doby. "Osobně si sám kladu otázku, pro koho je toto zpola zpívané album určený, ale myslím, že by mohlo bavit ty, kteří rádi hledají v hudbě překvapení," dodává Homola.

Sólový debut Honzy Homoly Homolka Tobolka vyšel před třemi lety.



TZ, ape

zavřít