Plastic People of the Universe ožili: Toxique mají Toxiku

Vydáno 06.12.2012 | autor: redakce

Dalším, kdo se připojil k ekologickému projektu samosebou.cz podporujícího třídění odpadu, jsou Toxique. Ti v rámci hudební recyklace zavzpomínali na Plastic People of the Universe, konkrétně na skladbu Toxika. Video neotřelou formou zobrazuje příběh PET lahve během nočního tahu, v němž nechybí omamné látky ani sex na veřejných záchodcích.

Plastic People of the Universe ožili: Toxique mají Toxiku Plastic People of the Universe ožili: Toxique mají Toxiku


toxique  kopie 2





























Autor recyklace plastické Toxiky, klávesista Viliam Béreš: "Když jsme dostali nabídku zrecyklovat náš oblíbenej track z propadliště dějin český pop music, rozjela se v našich emailovejch klientech přestřelka s odkazama na songy, který nás v dětství usurpovaly ze všech těch dráťáků, tlampačů, autodromů a labutí. Od začátku jsme ale věděli, že nepůjdem ani cestou líbivejch melodií od Šlitra, Losny, Mažňáka, Štajdla nebo Svobody, ani prvoplánový řachandy typu - pojďte předělat nějakýho Davida, navlíct se do vohozu z céček a zaskotačit si na plovce s krůtou na hlavě."

Muzikant dodává: "Chtěli jsme něco, co mělo zásadní vliv na českou společnost, ale zároveň něco civilního a každodenního Pustili jsme si Výběr, oprášili Kuře v hodinkách, pomodlili se s Martou, zatlačili pár slz a našli v diskografii Plastiků Toxiku. Když jsme zjistili o čem je tenhle Bondyho text, řekli jsme si, že celý tohle toxikomanský téma posunem do přítomnosti, tam, kde se omamný látky aplikujou dneska. Výsledkem je tenhle klubovej remix. Načančaný pozlátko i surová špína. Je stejnej jako realita, ve který žijem."



TZ, ape

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít