Post-rockové hody pokračují: přijedou Mono

Vydáno 07.12.2012 | autor: redakce

Po dvou podzimních post-rockových akcích chystá label Silver Rocket Swans poslední zářez. Už 14. prosince se do Prahy vrátí formace Mono. Tentokrát vystoupí v komorním prostředí divadla Dobeška.

Post-rockové hody pokračují: přijedou Mono Post-rockové hody pokračují: přijedou Mono


mono3Od svého vzniku v roce 1999 urazilo tohle japonské kvarteto velký kus cesty, během níž se několikrát zastavilo i v Česku. A když už se zdálo, že cesta Mono se bude v poklidu ubírat dávno vytyčeným směrem, přišlo letošní album For My Parents, které s přehledem dosahuje kvalit klíčové desky You Are There a nabízí několik nečekaných dimenzí: nahrávka je více dynamická, dramatická a má daleko větší spád, než na který jsme byli u Mono zvyklí.

Přečtěte si reportáž ze Swans

Hudba Mono je specifickou formou komunikace: kapela, která nepoužívá zpěv, se ve svém projevu dotýká posluchačů tak těsně, jako jen málokterá formace podobného žánru. Kapela, která několikrát spolupracovala se Stevem Albinim (Nirvana, PJ Harvey, Page + Plant, Pixies atd...) se stále posouvá vpřed: pro posluchače zvenku jsou sice tyto změny takřka nepostřehnutelné, fanoušci Mono je ale ocení.

Koncert v divadle Dobeška začíná v 19.00. Lístek stojí 400 Kč. Předkapelou bude ambientní projekt A Newborn Riot Of Dreams.

TZ, ape

zavřít